Berg: "Italië probeerde me tweede geel aan te smeren"

11 november 2017, 00:08

Marcus Berg moest zich naar eigen zeggen inhouden in de eerste ontmoeting van Zweden met Italië in de play-offs om een WK-ticket. De voormalig eredivisiespeler kreeg vrijdag in de Friends Arena in Solna al in de eerste minuut een gele kaart wegens commentaar op de arbitrage, nadat zijn ploeggenoot Ola Toivonen een vermeende elleboogstoot had gegeven aan Leonardo Bonucci.

"Het was een zware wedstrijd, zoals we verwachtten, met drie grote, sterke centrale verdedigers. We waren bekend met de situatie", aldus Berg bij Rai Sport. "Het was een moeilijk duel. Al na vijftien seconden kreeg ik mijn eerste gele kaart, waardoor ik mijn manier van spelen iets moest aanpassen. Volgens mij probeerden ze me in de tweede helft een gele kaart aan te smeren, maar daar is de scheidsrechter niet ingetrapt."

Zweden versloeg Italië met 1-0, door een goal van Jakob Johansson in de 61ste minuut. Kort daarvoor ontsnapte Berg aan zijn tweede gele kaart: hij leek Giorgio Chiellini opzettelijk in de rug te duwen, waarna laatstgenoemde bijna hard in botsing kwam met zijn keeper Gianluigi Buffon.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen