Arsenal en Chelsea schieten weinig op met punt in spektakelstuk

3 januari 2018, 22:44   Bijgewerkt: 3 januari 2018, 22:54

Voor het publiek was het smullen, maar Arsenal en Chelsea schieten niets op met het gelijkspel in Londense derby (2-2) van woensdagavond. Het was een spektakelstuk waarin Arsenal een voorsprong verspeelde en ternauwernood een punt pakte.

Het was een klein wonder dat Arsenal en Chelsea gingen rusten zonder te scoren. Beide ploegen hadden enorme kansen. Alexis Sanchéz zag een inzet binnen vijf seconden twee keer op de paal komen, en ondertussen over de doellijn rollen. Thibaut Courtois kon de bal uiteindelijk oprapen.

De enorme kans van Arsenal

Daarvoor hielp Alvaro Morata (rechts op foto) de grootste Chelsea-kans van de eerste helft om zeep. In tegenstelling tot zijn collega Sanchéz had hij dat volledig aan zichzelf te danken. Hij liep de zwakke Calum Chambers eruit en kwam oog in oog met Petr Cech, maar de Spanjaard schoot jammerlijk naast.

Arsenal en Chelsea gingen in de tweede helft in hetzelfde tempo door, waar ook Cech en Courtois zich als doelman onderscheidden. Cech had in korte tijd twee reddingen in huis op een schot van Eden Hazard en een poging van Marcos Alonso. Aan de andere kant dwong Alexandre Lacazette, niet voor het eerst, Courtois tot een uitstekende redding.

Op een hard schot van Jack Wilshere moest Courtois het antwoord schuldig blijven: 1-0. De middenvelder vond in de korte hoek een gaatje om de Belgische sluitpost te kloppen. Chelsea had meteen antwoord paraat, al hadden The Blues daar wel een discutabele strafschop voor nodig. Hector Bellerin tikte Hazard aan, waarna Anthony Taylor de bal op de stip legde. Hazard benutte het buitenkansje zelf.

In de slotfase leek Chelse het duel te beslissen. Nadat Morata eerder wederom een grote mogelijkheid miste, deed Alonso zijn naam als meest scorende verdediger van de Premier League eer aan. Hij was het eindstation van een goede aanval die liep via invaller Willian en Davide Zappacosta, die op rechts goed zijn man voorbij kwam en een voorzet afleverde op de doelpuntenmaker. 

De goal van Chelsea

Wat volgde was een omsingeling van Arsenal. Chelsea werd ver teruggedrukt op eigen helft en hield dat niet vol. Bellerin schoot in blessuretijd van afstand mooi raak en zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Meteen na de goal dook Morata wéér voor Cech op, en miste hij weer. In de rebound raakte Zappacosta ook nog eens op de lat.

Door de remise valt Arsenal buiten de top-vijf, en raakt het verderop als het gaat om de plaatsen die aan het einde van het seizoen rechtgeven op het spelen van de Champions League. Chelsea is de tweede plaats weer kwijt aan Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen