Menig bezig aan derde periode bij PEC: "Voetbal in Zwolle ligt mij"

27 februari 2018, 20:11

PEC Zwolle verraste vorige maand met het terughalen van Queensy Menig. De Blauwvingers huren de aanvaller hem van het Franse Nantes, dat hem eerst stalde bij Oldham Athletic. Maar het type voetbal in de strijd tegen degradatie uit de League One paste niet bij Menig. "Ik kom uit de Ajax-school en ben niet van dat fysieke voetbal."

Daarom koos Menig in de winterse transferperiode voor een derde hoofdstuk bij PEC Zwolle. "Het voetbal dat we in Zwolle spelen ligt mij veel beter", zegt hij op de website van de huidige nummer zes van de Eredivisie. "Ik ben hier heel bekend en de club kent mij ook. Toen ik afgelopen zomer vertrok ben ik PEC Zwolle blijven volgen. Er is een nieuwe trainer en er zijn wat nieuwe spelers, maar PEC Zwolle is nog gewoon PEC Zwolle."

PEC Zwolle was in januari niet de enige kaper op de kust. "Ik had wel ergens anders naar toe kunnen gaan, maar dan moet je aan alles wennen. Dan is het april wanneer je helemaal op je plek zit en dan zit het seizoen er al bijna op. Hier wist ik wat ik kon verwachten. Ik ken de club, de meeste jongens en het soort voetbal."

Na zijn terugkeer bij PEC Zwolle kwam Menig vijf keer in actie. In die optredens bereidde hij één doelpunt voor. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen