AZ vangt veel geld op transfermarkt: "Dat vinden wij normaal"

28 juli 2018, 12:26

AZ hoort niet bij de traditionele topclubs in Nederland, maar manifesteert zich de afgelopen jaren op de transfermarkt wel zo. De nummer drie van het afgelopen seizoen verkocht Vincent Janssen na een goed seizoen voor 22 miljoen euro en deed deze week afstand van Alireza Jahanbakhsh. Dat is allemaal het gevolg van beleid, zegt Max Huiberts.

AZ verkocht de Iraniër deze week voor 25 miljoen euro aan Brighton & Hove Albion. Een hoge transfersom, maar Huiberts vindt dat niet vreemd. "Er wordt veel geroepen dat het belachelijk is dat er zoveel wordt betaald voor spelers van AZ. Wij vinden dat wel normaal, omdat we denken dat spelers dat waard zijn", legt hij uit aan de NOS.

De 47-jarige directeur weet met de club waar hij mee bezig is. "We zijn goed voorbereid, denken goed te weten wat de waarde is van onze spelers en trekken ons niks aan van wat de buitenwereld daarvan vindt." Huiberts beseft dat AZ er internationaal goed op staat. "Als ik kijk wie er bij ons op de tribunes zitten, dan zijn dat scouts van de top en subtop van de Bundesliga, Primera División en de Premier League. Ze zitten daar omdat ze onze spelers interessant vinden. Je hoeft niet bij een grote club te zitten om een grote transfer te maken. Het weegt wel mee dat je in de top van de Eredivisie speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen