Teleurgestelde De Jong wil kater wegspoelen met Oranje

18 maart 2019, 20:37

Ondanks de pijnlijke uitglijder tegen AZ is Frenkie de Jong gemotiveerd om weer aan de slag te gaan met het Nederlands elftal. De Ajax-middenvelder werd onderweg naar Zeist opgeschrikt door de aanslag in Utrecht, maar op het trainingscomplex was de ergste schrik alweer verdwenen.

Samen met zijn zaakwaarnemer was De Jong onderweg naar het complex toen hij op de hoogte werd gesteld van de gang van zaken in Utrecht. In gesprek met Veronica Inside geeft De Jong aan niet bang te zijn voor eventuele dreiging rondom het Nederlands elftal. "Natuurlijk denk je er wel even aan, want het was even schrikken. Maar ik ga er vanuit dat alles goed geregeld is. Dan kunnen we ook lekker trainen. Ons is gezegd dat alles onder controle is."

Zondag leed Ajax een mogelijk cruciale nederlaag in de titelrace. Bij AZ ging het mede dankzij de uitblinkende Oranje-klant Marco Bizot met 1-0 onderuit, waardoor de stemming in Amsterdam niet best is. "Het is misschien toch wel lekker om hier te zijn, al zie je dan hier Bizot die je toch liever niet wil zien na afgelopen weekend." De Jong baalt van de wisselvalligheid van de Champions League-kwartfinalis. "Dat mag niet. Je mag wel minder spelen, maar niet zoveel minder als tegen AZ. Ik denk dat als we een verklaring hadden, dat het niet meer was gebeurd. We gaan in ieder geval harder werken als iedereen terugkomt na de interlands."

De komende dagen richt De Jong zich in ieder geval op de interlands tegen Duitsland en Wit-Rusland. De toekomstig middenvelder van FC Barcelona hoopt op een goede start in de EK-kwalificatiereeks. "We willen die wedstrijden winnen en tegen Wit-Rusland zijn we de torenhoge favoriet, iets meer dan tegen de Duitsers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen