Fraser twijfelde na belletje niet aan focus van Dervisoglu

10 augustus 2019, 13:01   Bijgewerkt: 10 augustus 2019, 13:06
Foto: © ProShots

Van Halil Dervisoglu werd vrijdag bekend dat hij komende winter een transfer maakt naar Brentford FC. Desondanks stelde Sparta-coach Henk Fraser de aanvaller gewoon op voor de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Daarvan kreeg hij geen spijt: met een fraaie gelijkmaker had Dervisoglu een groot aandeel in het feit dat Sparta een 0-1 achterstand omboog in een 4-1 overwinning.

"Waar andere mensen er pas achteraf over kunnen praten, moet je als trainer al vooraf je keuze maken. Dat is het leuke aan het trainerschap. Gelukkig was het voor hem, de club en mij achteraf de goede keuze", aldus Fraser bij FOX Sports. De oefenmeester kreeg vrijdag een telefoontje van Dervisoglu met het bericht dat hij klaar is om te spelen tegen VVV, ondanks dat hij pas donderdagavond terug was gekomen uit Engeland. Fraser: "Ik had ook de veilige weg kunnen kiezen, maar hij belde me op en zei: 'Henk, geloof me: ik kan spelen'. Ik ga nooit twijfelen aan mensen die dat zo dwingend aangeven."

Vijf minuten na de 1-1 van Dervisoglu kwam Sparta op 2-1 via Ragnar Ache. Fraser erkent dat zijn club geluk heeft gehad dat de VAR het doelpunt goedkeurde, aangezien assistgever Abdou Harraoui een duw gaf aan Roel Janssen. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat hij voor deze niet had kunnen fluiten", gaf Fraser toe. Wel vond hij de vrije trap waaruit VVV de 0-1 maakte ook te gemakkelijk gegeven. "Dat vond ik ook zwaar gestraft, dus je zal altijd discussie blijven houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen