Henk de Jong ziet drie goals afgekeurd worden en krijgt rood

24 augustus 2019, 12:50

Het 'avondje NAC' ging vrijdag absoluut niet geruisloos voorbij in de Eerste Divisie. Door een doelpunt in de tweede helft won NAC Breda met 1-0, maar het had ook zeker anders kunnen lopen. Tegenstander SC Cambuur zag namelijk drie goals van Robert Mühren afgekeurd worden, tot ontsteltenis van Henk de Jong.

Drie keer keurde de arbitrage een doelpunt van de aanvaller af. Op een gegeven moment kon trainer De Jong zich niet meer inhouden na een afgekeurde goal. "Ik zag het anders, maar misschien zat ik verkeerd", zegt hij tegen Omrop Fryslan. De coach kreeg een rode kaart van Kevin Blom, maar vreest niet voor een schorsing. "Ik heb na de wedstrijd even met de scheidsrechter en grensrechters gezeten en we hebben geen ruzie. We bekijken het allemaal even en dan komt het wel goed. Dit wordt geen schorsing."

Wat De Jong belangrijker vindt, is het spel van zijn ploeg. "Een groot compliment voor ons centrum. En hoe het middenveld beweegt, met de rust die daar is, dat we goed kunnen voetballen en tot kansen komen. We zijn er de hele week mee bezig geweest. Dat we dit hier tegen NAC op het veld kunnen brengen, daar ben ik heel trots op", vertelt de coach. "We moeten onszelf belonen. We hebben heel goed gespeeld, veel kansen gehad. Maar dan moeten ze er wel in en dat is wat er vanavond misging. We zijn met dingen bezig die tot andere dingen moeten leiden. Dan zie ik heel grote stappen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen