Stegeman wil snel van 'hatelijke nul' af: "Hebben hard getraind"

23 augustus 2019, 14:45

PEC Zwolle-trainer John Stegeman wil zich in aanloop naar de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam niet in de kaarten laten kijken. De oefenmeester besloot om de laatste training besloten te houden en wilde ook in de vooruitblik niet te veel kwijt over de opstelling van zijn ploeg. Het moet helpen om van de hatelijke nul af te komen zondagmiddag.

"Het heeft er weleens beter uitgezien, als je kijkt naar het aantal punten. Het is vervelend, maar het is een feit", wist Stegeman. "We hebben hard getraind om van de hatelijke nul af te komen." Dat gebeurde op het einde van de week zelfs besloten. "Ik heb het weleens eerder gedaan. Ik wil de tegenstander niet zoveel informatie gegeven, verder is het niks spannends. Ik wil weleens wat dingen uitproberen. Dit was vorig seizoen ook mogelijk op deze manier, dat protocol wordt doorgetrokken. Niks spannends."

Stegeman – die de komst van Mustafa Saymak een publiek geheim noemt – beseft dat er snel een zege moet komen: "Elke wedstrijd moet je en wil je graag met elkaar winnen. Maar als je niet wint, komt er meer druk op. Ze willen echt graag en ik kan ze niks verwijten. Het moet er alleen uitkomen in de wedstrijd. Een ploeg die een paar keer verliest, daar is het vertrouwen broos." Dat was de verdedigend te zien tegen Vitesse, dat moet beter, weet Stegeman. "Als je wedstrijden wil winnen, moet je niet zo verdedigen. Daar was ik kritisch over, al was het een opsomming van de feiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen