Warmerdam stomverbaasd: "Niet persoonlijk gewaarschuwd"

30 september 2019, 13:37
Warmerdam stomverbaasd:

Na afloop van de 2-0 zege van Ajax op FC Groningen ging het vooral over de rode kaart die Django Warmerdam in de tweede helft ontving. De middenvelder kreeg bij een 0-0 stand zijn tweede gele prent voor tijdrekken bij een inworp. Scheidsrechter Björn Kuipers staat achter zijn beslissing om Warmerdam weg te sturen, maar de Groninger zelf begrijpt er helemaal niets van.

Warmerdam kreeg in de Johan Cruijff ArenA zijn tweede gele kaart omdat hij, volgens Kuipers, bewust de uitvoering van een spelhervatting vertraagde. "Ik heb het zelf in ieder geval nog nooit meegemaakt", aldus de verblufte speler tegenover het Dagblad van het Noorden. "Ik heb überhaupt nog nooit een rode kaart gekregen. Als je dan een keer aan de beurt bent, komt het wel heel vreemd over dat je op deze manier van het veld wordt gestuurd. Voor mijn gevoel had ik de bal helemaal niet lang vast."

Kuipers zei voor de camera van FOX Sports dat zijn assistent Sander van Roekel de middenvelder had gewaarschuwd. Dat klopt niet, stelt Warmerdam. "Ik ben niet persoonlijk gewaarschuwd. Er werd alleen gezegd dat ik iets te ver naar voren stond", vervolgt Warmerdam. "Ik vind het vooral onacceptabel dat hij hem precies geeft aan degene die al geel heeft. Dan had de scheidsrechter die kaart denk ik ook wel eerder kunnen trekken. Hij wilde, naar ik aanneem een statement maken. Ik vind het een onterechte beslissing dat ik hem krijg. Ik denk niet dat de bal langer uit het spel was dan bij andere spelhervattingen. Ik vraag me ook af of de scheidsrechter hem had gegeven als de situatie andersom was geweest."

Na de rode kaart van Warmerdam maakte Ajax vrij snel de 1-0, waarna ook de 2-0 volgde. "Daar ben ik natuurlijk het meest teleurgesteld over. Ik denk dat wij zonder die rode kaart een goede kans hadden op een mooi resultaat uit bij Ajax. Dat we dat zijn misgelopen, waarschijnlijk omdat ik uit het veld ben gestuurd, steekt me nog het meest", besluit Warmerdam.

Lees ook: Van Hanegem: 'Hij wilde een Kuipers-showtje opvoeren'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen