Sparta geeft goede start een vervolg en wint van Twente

5 oktober 2019, 21:48
Sparta geeft goede start een vervolg en wint van Twente

Sparta heeft deze zaterdagavond een knappe overwinning geboekt op concurrent FC Twente. Na rust opende Dervisoglu de score, gevolgd door een snelle gelijkmaker van Calvin Verdonk. Pas net voor het einde wist Sparta te profiteren van de rode kaart van Pleguezuelo, door een prachtige goal van Bryan Smeets: 2-1.

Beide promovendi zijn het seizoen prima begonnen en stonden zodoende bij aanvang van deze speelronde in het linker rijtje. Op Het Kasteel was het Sparta dat voor het eerst gevaar stichtte met een afstandsschot van Abou Harroui die kon doorlopen na laks ingrijpen van Oriol Busquets. Hij zag zijn poging echter gekeerd worden en ook de rebound was niet aan de Rotterdammers besteed. Na tien minuten spelen werd Sparta wederom gevaarlijk uit een vrije trap van Dante Rigo. De huurling van PSV slingerde de bal voor het doel en Jurgen Mattheij knikte de bal richting het net, maar Joël Drommel had een knap antwoord.

Twente probeerde veelal door middel van de lange bal gevaarlijk te worden, maar spits Emil Berggreen had het de eerste helft ontzettend lastig tegen Bart Vriends en Jurgen Mattheij. De beste mogelijkheid was na een minuut of twintig toen Nakamura, na een verlengde lange bal, vanuit een lastige hoek op Tim Coremans stuitte. De grootste kans was na 35 minuten spelen echter voor Sparta. Harroui legde een flankbal panklaar op het hoofd van Ragnar Ache, maar via Drommel kuste de bal de lat.

De eerste helft werd dus zonder doelpunten afgesloten, maar dat werd begin tweede ruimschoots goedgemaakt. Drie minuten na de theepauze was het Rayhi die met een bal uit de draai Halil Dervisoglu oog in oog met Drommel zette en hij schoof kalm de 1-0 binnen. Erg lang van deze voorsprong hebben de Spartanen echter niet kunnen genieten, weer drie minuten later was er al het snelle antwoord van FC Twente. Aitor Cantalapiedra zag zijn schot geblokt worden maar de bal viel per toeval voor de voeten van Calvin Verdonk die de bal vervolgens binnen klutste en daarmee de 1-1 op het scorebord schoot.

Vervolgens duurde het even voordat de volgende stormachtige fase begon. Na een rustige periode was het in de zeventigste minuut Wout Brama die na goed klaarleggen van Berggreen Drommel tegenkwam. In de omschakeling creëerde ook Halil Dervisoglu een goede mogelijkheid maar ook deze bal ging er niet in. Een minuut of vijf later had invaller Lars Veldwijk zich onsterfelijk kunnen maken, maar hij faalde in een één tegen één situatie met de doelman.

Twente eindigde de wedstijd nog wel met tien man. Julio Pleguezuelo was veel te laat met zijn ingreep op Dervisoglu en moest na ingrijpen van de VAR vroegtijdig het veld verlaten. Sparta wist twee minuten voor tijd nog optimaal te profiteren van de man-meer-situatie. Bryan Smeets controleerde met de borst een lange bal en pegelde de bal in de korte hoek. Dat bracht de stand op 2-1. Even later leek daar de definitieve beslissing te vallen toen Manschot een vermeende overtreding van Drommel met een penalty bestrafte, maar deze werd terecht teruggedraaid dankzij de VAR. Daarmee trok Sparta alsnog de overwinning over de streep en zo stijgt het tijdelijk naar de vijfde plek in de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Joël Drommel 7, Calvin Verdonk 6,5, Xandro Schenk 6, Peet Bijen 6, Julio Pleguezuelo 5, Wout Brama 6,5, Javier Espinosa 6, Oriol Busquets 5 (Godfried Roemeratoe 6), Keito Nakamura 5 (Queensy Menig -), Emil Berggreen 4,5 (Lindon Selahi -), Aitor Cantalapiedra 6.

Sparta: Tim Coremans 6,5, Lassana Faye 6, Jurgen Mattheij 7, Bart Vriends 7, Dirk Abels 6,5, Mohamed Rayhi 6 (Deroy Duarte 6), Dante Rigo 6, Abdou Harroui 6,5, Bryan Smeets 7, Halil Dervisoglu 6 (Joel Piroe -), Ragnar Ache 5 (Lars Veldwijk 5).   

Man of the match: Bryan Smeets

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen