Volgende treffer Haaland voorkomt uitschakeling Dortmund niet

4 februari 2020, 22:56   Bijgewerkt: 4 februari 2020, 23:30

Borussia Dortmund is uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. Het elftal van Lucien Favre liet zich dinsdagavond verrassen in de uitwedstrijd tegen Werder Bremen: 3-2. Zelfs het achtste doelpunt in vier wedstrijden van Erling Haaland kon eliminatie niet voorkomen.

Gezien de verhoudingen in de Bundesliga begon Dortmund als favoriet aan het duel in de achtste finale van de DFB Pokal. Dortmund mengt zich in een spannende titelrace, terwijl Werder moet vrezen voor degradatie. De openingfase was ook voor de bezoekers, maar na kwartier kantelde het duel. Omdat doelman Marwin Hitz een schot van oud-Vitessenaar Milot Rashica losliet, kon David Selke de rebound verzilveren. De problemen voor Dortmund namen verder toe met het droomdoelpunt van Leonard Bittencourt. Hij volleerde de bal in de kruising, nadat Marco Reus ongelukkig wegwerkte uit de eigen zestien. Richting de rust mocht Dortmund zelfs niet klagen dat het een derde treffer om de oren kreeg.

Voor de tweede helft bracht Favre Haaland binnen de lijnen. De Noor had in zijn vorige drie duels al veel indruk gemaakt door zeven keer (!) te scoren. De status van wonderkind wist hij voor de vierde keer op rij te onderstrepen. Want ook in Bremen was het raak. Haaland gaf een schot van Julian Brandt het beslissende zetje. Maar de vreugde was van korte duur, want meteen daarna liet Rashica van zich spreken. Hij troefde Mats Hummels af en liet met zijn schot doelman Hitz ook kansloos.

De koek was daarmee nog niet op. Dortmund weigerde zich over te geven. Een klein kwartier voor het einde zorgde Giovanni Reyna voor het hoogtepunt van de avond. Perfect schilderde hij de bal in de rechterkruising. Via Reus was Dortmund in de slotfase het dichtbij de gelijkmaker. Ware het niet dat Werder-keeper Jiri Pavlenka de bal uit de hoek haalde. In blessuretijd lag diezelfde Pavlenka ook dwars bij een grote mogelijkheid voor Haaland, die daarmee uitschakeling niet kon voorkomen.

Overige uitslagen

Schalke 04 - Hertha BSC 3-2, na verlenging

Eintracht Frankfurt - RB Leipzig 3-1

FC Kaiserslautern - Fortuna Düsseldorf 2-5

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen