Officieel: Sparta houdt transfervrije Thy in Eredivisie

11 mei 2020, 19:06

Lennart Thy blijft actief in de Eredivisie. De Duitse spits speelt komend seizoen voor Sparta. Thy komt transfervrij naar Het Kasteel nadat PEC Zwolle eerder besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. De 28-jarige aanvaller tekent voor twee seizoenen. Sparta trok ook al Michaël Heylen van FC Emmen aan.

"We zijn begonnen met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen en maakten van een centrumspits en centrale verdediger onze twee prioriteiten", aldus directeur betaald voetbal Henk van Stee op het clubkanaal van Sparta. "We zijn erg blij dat we, in deze voor de voetbalwereld vreemde periode, de twee belangrijke posities in onze selectie zo snel ingevuld hebben. Zoals wij bij het eerdere aantrekken van Michaël Heylen al hebben aangegeven moeten we de sportieve continuïteit van de club waarborgen."

Sparta kon voorin wel wat versterking gebruiken. alil Dervisoglu (Brentford) en Lars Veldwijk (Jeonbuk Hyundai) vertrokken in de winterstop al, terwijl Ragnar Ache (Eintracht Frankfurt) en Joël Piroe (PSV, was gehuurd) vertrekken voorin. "Als het voetbal weer start moeten wij sportief goed voor de dag komen om ons in de Eredivisie te handhaven. In Lennart hebben we een spits gecontracteerd die daaraan kan bijdragen. Met zijn ervaring in de Eredivisie en zijn bewezen waarde bij zowel VVV-Venlo als PEC Zwolle draagt hij daar aan bij. Het is een speler die kan scoren, maar ook anderen beter laat functioneren en belangrijk is voor een team mede door zijn nimmer aflatende inzet."

Thy kende vorig jaar na de winterstop als aanwinst van PEC en begin dit seizoen – als aanvoerder - nog een erg goede start, maar werd het steeds minder in Overijssel. Hij was zijn basisplaats reeds verloren en kreeg daarom geen nieuwe aanbieding van de club

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen