Advocaat tilt niet zwaar aan boze reactie Jørgensen

29 november 2020, 18:02
Advocaat tilt niet zwaar aan boze reactie Jørgensen

Feyenoord mag met het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht niet klagen, vindt Dick Advocaat. De Rotterdammers maakten zondag een matige indruk en mochten van geluk spreken dat de bezoekers slechts eenmaal scoorden. "Je hoeft geen helderziende te zijn om te zien dat we goed wegkomen. Normaal gesproken verlies je zo'n wedstrijd."

Zo begon de trainer van Feyenoord na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Waar ging het mis?", werd Advocaat gevraagd. "Waar ging het goed?", counterde hij. "Het ging niet. We kwamen overal tekort. Zij maakten een frisse indruk. Dan loop je tegen dit soort wedstrijden aan. Als je dan nog een punt pakt, is dat meegenomen. Maar het geeft weinig voldoening."

Lees ookFeyenoord roept puntenverlies over zichzelf af tegen FC Utrecht

Advocaat wilde zich niet achter excuses verschuilen, maar Feyenoord maakte tegen FC Utrecht toch echt een vermoeide indruk. De Rotterdammers kwamen donderdag nog in actie tegen CSKA Moskou (0-0) in de Europa League en speelden door een rode kaart voor Nicolai Jørgensen vrijwel de gehele de tweede helft met een man minder. "Iedereen ziet hetzelfde wat ik zie: dat we bijna bij ieder duel te laat komen, niet fris zijn. Er zaten te veel spelers niet in de wedstrijd."

Een paar minuten voor tijd besloot Advocaat Jørgensen eruit te maken. De Deense spits maakte duidelijk niet blij te zijn met de wissel. "Als voetballer was ik ook niet blij als ik eruit werd gehaald. Dat hij boos is, begrijp ik. Hij zei: ik ben spits, ik wil scoren. Ik zei: dan had je het maar moeten laten zien. Dat is een woordenwisseling tussen een trainer en speler. Na afloop kwam hij naar mij toe en zei hij sorry. Het is een lieve jongen."

Toekomst

Feyenoord is écht de laatste club van Advocaat, zo maakte de trainer nogmaals duidelijk. "Maar het is niet uitgesloten dat dit mijn laatste jaar is, zeker niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen