AZ begint aan druk blok: "Er wacht ons een behoorlijke inhaalrace"

20 november 2020, 15:18

Arne Slot beschikt over een vrijwel complete selectie als AZ zondagavond begint aan een druk blok. In de komende 36 dagen spelen de Alkmaarders liefst 11 wedstrijden. Op Jordy Clasie en Ron Vlaar na kan naar verwachting iedereen spelen tegen FC Emmen.

Heel vanzelfsprekend is dat niet, want AZ kreeg in de interlandperiode Teun Koopmeiners en Dani de Wit geblesseerd terug. Bovendien keerde Fredrik Midtsjø eerder dan verwacht terug uit Noorwegen nadat landgenoot Omar Elabdellaoui positief testte op corona.

"Het ziet ernaar uit dat ze zondag kunnen spelen", zegt Slot op de clubsite over Koopmeiners en De Wit. "Op Jordy Clasie en Ron Vlaar na stond iedereen vandaag op het veld. We hebben lekker getraind in goede omstandigheden. De meeste jongens zijn ook met een goed gevoel bij hun land vandaan gekomen."

In FC Emmen treft AZ een tegenstander die dit seizoen nog niet won in de Eredivisie. "Ze hebben - net als voorgaande jaren - een goed idee van voetbal, maar ze hebben zich nog te weinig beloond. Bovendien heeft FC Emmen geen geluk gehad met het aantal rode kaarten dat ze hebben ontvangen. Wat dat betreft is er wel een overlap met ons."

AZ werkt de komende periode een hoop wedstrijden af. "We zitten, met het oog op de Eredivisie-ranglijst, ook niet in de positie om basisjongens aan de kant te houden. Er staat ons een behoorlijke inhaalrace te wachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen