Trefzekere Menig: "Als ik uit het raam keek, kon ik de ArenA zien"

7 december 2020, 09:32

Queensy Menig was afgelopen zaterdag met twee doelpunten de grote man bij de 1-2 overwinning van FC Twente op bezoek bij Ajax. De aanvaller speelde jarenlang bij de club die hij een pijnlijke nederlaag bezorgde in de strijd om de landstitel. Toch staan hem nog mooie dingen bij uit zijn tijd in het shirt van de Amsterdammers.

De geboren Amsterdammer verdedigde tussen 2007 en 2017 de clubkleuren van Ajax. "Als ik uit het raam keek, kon ik de ArenA zien", aldus Menig in gesprek met De Volkskrant. "Als kind ging ik vaak lopend naar de training op De Toekomst. Ik heb er negen jaar gespeeld. De mentaliteit van Ajax: altijd de beste willen zijn. Altijd. Heel vaak ook de beste zijn."

Lees ook: Menig doet oude club pijn: "Een heel mooie dag"

"Het is speciaal dat wij nu met FC Twente, jaren later, met zoveel oud-spelers van Ajax, de beste zijn op zo'n avond. Terwijl Ajax Europese top is", vindt de vleugelspeler, die twee fraaie treffers maakte. "Bij de eerste goal kap ik de bal goed af. Daaraan kon Schuurs niet zo veel doen. Bij de tweede treffer had Klaiber meer kunnen doen, denk ik. Hij had me naar buiten kunnen dringen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen