PSV grijpt tweede plaats in Eredivisie na zuinige zege op Utrecht

13 december 2020, 19:01

PSV heeft zich middels een moeizame 2-1 zege op FC Utrecht op de tweede plaats van de Eredivisie genesteld. De Eindhovenaren zaten voor rust op rozen. Donyell Malen opende de score en Mohamed Ihattaren verdubbelde de voorsprong met zijn eerste goal van 2020. Na rust zette Mimoun Mahi het in de tweede helft betere FC Utrecht op 2-1. De Utrechters kregen daarna mogelijkheden op de gelijkmaker, maar lieten het na om Eindhoven met een punt te verlaten.

Eerste goal Ihattaren in 2020

Beide ploegen begonnen gezapig aan het duel. PSV was iets beter, maar Utrecht speelde solide en gaf weinig weg. Aan de andere kant wist Gyrano Kerk na ruim een kwartier spelen wél het net te vinden, maar de aanvaller stond even daarvoor buitenspel waardoor het doelpunt werd geannuleerd. Na een half uur was het wél raak. Donyell Malen was het eindstation van een vlotte aanval. De aanvaller tikte bij de eerste paal een lage voorzet van Mario Götze binnen.

Daarmee toonde PSV zich behoorlijk effectief. Een kleine tien minuten voor rust was het opnieuw raak. Mohamed Ihattaren scoorde voor het eerst in dit kalenderjaar. De buitenspeler deed dat op prachtige wijze: hij krulde de bal buiten het bereik van Utrecht-doelman Maarten Paes in de kruising. De PSV'er viel coach Roger Schmidt vervolgens in de armen. Op slag van rust had Kerk de 2-1 op de schoen, maar diens schot ging nét naast.

Utrecht komt net tekort voor een punt

Het eerste gevaar na rust kwam ook van de Eindhovenaren. Philipp Max krulde een vrije trap vanaf ruim 25 meter op de lat. Daarna liet PSV de ploeg uit de Domstad beter in de wedstrijd komen. Invaller Mimoun Mahi was na 65 minuten dicht bij een doelpunt, maar Yvon Mvogo redde prima op het schot in de korte hoek. Vijf minuten later scoorde Mahi wél. Hij kreeg de bal met wat toeval voor zijn voeten en schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen: 2-1.

Utrecht rook bloed en bleef de aanval zoeken. Emil Bergström kon nét niet tot een schot komen en Kerk schoot uit een andere aanval de bal over. Mahi vergat niet veel later een voorzet van Moussa Sylla binnen te werken. Namens PSV wist invaller en debutant Yorbe Vertessen een aantal keer gevaar te stichten, maar hij toonde zich steeds slordig in de afwerking.

In de slotfase was PSV erg slordig, maar Utrecht wist er niet meer van te profiteren. De gasten konden het veldoverwicht niet omzetten in doelpunten. PSV stijgt dankzij de overwinning dus naar de tweede plaats in de Eredivisie en is nu de naaste belager van Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Yvon Mvogo 7; Philipp Max 6 (79. Nick Viergever -), Olivier Boscagli 6,5, Jordan Teze 6, Denzel Dumfries 6,5; Ibrahim Sangaré 5, Pablo Rosario 5,5; Cody Gakpo 6, Mario Götze 6,5 (55. Jorrit Hendrix 6); Mohamed Ihattaren 7 (68. Yorbe Vertessen 6), Donyell Malen 7 (79. Joël Piroe -)

FC Utrecht: Maarten Paes 7; Django Warmerdam 6, Justin Hoogma 6,5, Emil Bergström 6,5, Mark van der Maarel 6; Simon Gustafson 5,5 (63. Moussa Sylla 7), Joris van Overeem 6,5, Bart Ramselaar 6,5, Sander van de Streek 6; Eljero Elia 4,5 (63. Mimoun Mahi 7), Gyrano Kerk 7

Man of the Match: Mohamed Ihattaren

*spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen