Schmidt prijst Utrecht: "Ploeg met veel mogelijkheden"

11 december 2020, 16:14   Bijgewerkt: 11 december 2020, 16:23

PSV moest na de feestweek in Europa razendsnel doorschakelen naar de volgende wedstrijd. Dit weekend wacht het thuisduel met het ambitieuze FC Utrecht, dat zwaar ondermaats presteert. De Eindhovenaren lijken daardoor op weg naar een eenvoudige zege, maar daar wil trainer Roger Schmidt niet te makkelijk over denken. 

De Duitse oefenmeester is onder de indruk van de Domstedelingen. "Ze staan er niet zo goed voor in de competitie, maar FC Utrecht is een ploeg met veel mogelijkheden en heeft veel open wedstrijden gespeeld. Ze hebben weinig doelpunten gemaakt voor de kwaliteiten die ze hebben. Ze zijn goed in de counter, met snelle mensen voorin. We verwachten een compacte tegenstander, waarbij we zelf goed in balbezit moeten zijn en oplossingen moeten vinden om er doorheen te komen. Daarbij moeten we ook goed georganiseerd staan in onze restverdediging", zegt Schmidt op de voorbereidende persconferentie.

PSV treedt aan met een mentaal voordeel, nadat de Eindhovenaren donderdagavond groepswinst in de Europa League. Na drie duels leek het er nog op dat PSV kansloos zou zijn voor overwintering. "We hebben het daarna gelukkig nog om kunnen draaien. Heel mooi dat het is gelukt. Niet alleen voetbaltechnisch, maar ook mentaal is het een goede prestatie geweest. Misschien waren we wel licht favoriet, maar de poule was sterk."

Schmidt kan zondag tegen Utrecht in ieder geval geen beroep doen op Richard Ledezma, die tegen Omonia zijn kruisband scheurde. "We wilden hem na de winter definitief bij onze ploeg laten aansluiten. Ontzettend jammer dat het zo is gelopen. Hij was heel erg gemotiveerd." Ook Maxi Romero zit in de ziekenboeg. "Ik denk dat we hem dit jaar niet meer in actie zullen zien" bevestigde Schmidt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen