Koeman realistisch over titelkansen en over de rol van Messi

2 januari 2020, 21:04   Bijgewerkt: 2 januari 2020, 21:23

Ronald Koeman maakt met FC Barcelona een moeilijk seizoen door. Na het puntenverlies tegen Eibar (1-1) in het laatste duel voor de jaarwisseling was hij in de pers duidelijk: de trainer verwachtte niet dat Barça het gat met Atlético dit seizoen nog kon dichten. Tijdens de persconferentie van zaterdagmiddag in aanloop naar de wedstrijd tegen SC Huesca herhaalde hij die woorden.

"In de situatie dat we op tien punten achterstand staan, is het realistisch om te zeggen dat we de titel niet gaan winnen", zei Koeman, die met 25 punten tien punten minder heeft dan koploper Atlético, dat een wedstrijd minder speelde. "Ik zeg niet dat we stoppen ervoor te vechten. Iedereen die mij kent, weet dat ik een winnaar ben. Ik ben alleen niet de persoon die met zo'n achterstand zegt dat wij de titel zullen winnen."

Koeman erkende dat de huidige situatie de sfeer in het elftal niet ten goede komt. "Het is normaal dat het team onzeker is. Na Eibar vraag je je af hoe het mogelijk is datwe daar niet wisten te winnen. Individuele fouten kosten ons te veel punten. Het team wil dit omdraaien, daar zijn wel heel dichtbij. Wat telt zijn doelpunten, we moeten efficiënter worden. En geluk hebben, dat speelt ook een rol." 

De trainer werd ook gevraagd of Barcelona afhankelijk is van Messi. Daarop reageerde hij eerlijk. "Ja en dat is al vele jaren zo. Hij is enorm belangrijk geweest voor deze club. Ik heb wedstrijden gezien waarin het team niet goed speelden en Leo de wedstrijd om kon draaien. Hij is niet voor niks de nummer één van de wereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen