Jansen: "Voorkomen dat Giakoumakis in positie komt"

18 februari 2021, 17:29

AZ hervat zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Trainer Pascal Jansen heeft dan ook met belangstelling gekeken naar het bekerduel van de Limburgers, waarin NEC na verlenging met 1-2 verslagen werd. Dat het op een extra tijd aan moest komen, kwam de Alkmaarders goed uit. "Je kunt het slechter treffer", aldus Jansen.

Wie het dit seizoen over VVV heeft, heeft het over Giorgos Giakoumakis. De teller van de Griekse spits staat in de Eredivisie al op 22 doelpunten en ook tegen NEC was hij met een goal en een assist weer van grote waarde. Jansen erkende dat de spits de belangrijkste speler is van het huidige VVV, maar wil zich niet alleen op hem richten. "Je zou de rest van de ploeg tekort doen om het alleen aan hem toe te schrijven."

Toch is het afstoppen van Giakoumakis belangrijk om zaterdag drie punten te pakken. "We moeten zorgen dat we met z'n allen goed verdedigen en dat hij niet in kansrijke posities komt om af te werken. Hij heeft een neusje voor de goal, dat heeft hij inmiddels wel aangetoond. Aan ons om te zorgen dat hij niet in die situaties gaat komen."

De Wit en Svensson

Al lange tijd speelt Jansen met een ongewijzigde basiself. Toch lijkt hij binnenkort met Dani de Wit en Jonas Svensson weer nieuwe opties te hebben. Het tweetal is op de weg terug van een blessure. "Dat gaat de goede kant op", bevestigde Jansen. "Dani heeft inmiddels al twee keer met de groep meegetraind en Jonas ook voor een deel. Zo krijgen we alles weer binnenboord en worden we steeds sterker."

Wanneer het tweetal precies terug is, vertelde Jansen nog niet, al hintte hij erop dat Dani de Wit wellicht dit weekend al bij de wedstrijdselectie zal zitten. "Dani staat te trappelen. Die wil heel graag, kan niet wachten. We moesten hem nog een beetje tegenhouden de afgelopen twee trainingen. Jonas wordt na het weekend weer beoordeeld en dan verwacht ik dat hij weer de weerstand in mag." AZ mist tegen VVV ook de geblesseerde Jordy Clasie en de geschorste Pantelis Hatzidiakos. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen