Velthuizen debuteert mogelijk dit weekend al bij Fortuna

25 februari 2021, 08:08
Velthuizen debuteert mogelijk dit weekend al bij Fortuna

De kans is groot dat Fortuna Sittard definitief in zee gaat met Piet Velthuizen (op archiefbeeld) én dat de keeper al snel zijn debuut gaat maken. De nood is namelijk hoog in Limburg wat keepers betreft en de eenmalig international van het Nederlands elftal heeft een goede indruk achtergelaten tijdens zijn stage. "Piet is behoorlijk fit", aldus trainer Sjors Ultee.

Dat vertelt de oefenmeester tegenover Voetbal International. Omdat eerste keuze Yanick van Osch geblesseerd is en Alexei Koselev voor een buitenlandse transfer staat, is de kans groot dat Velthuizen komend weekend het doel verdedigt tegen FC Groningen, mits het tot een akkoord komt tussen beide partijen. Joshua Wehking (20) en Tom Hendriks (18) worden vermoedelijk nog te licht bevonden door Fortuna Sittard. 

"Op de training was meteen duidelijk dat hij voor rust achterin zorgt én dat hij goed is in de coaching. Daarbij maakte Piet meteen een heel gretige indruk. De komende dagen kijken en praten we verder, willen we ook weten hoe Piet er zelf in staat", licht Ultee de situatie toe. Velthuizen is al enige tijd clubloos. Vorig seizoen dook hij op bij Telstar, maar voor die club speelde de doelman mede door de coronacrisis geen wedstrijden. Eerder speelde Velthuizen voor Vitesse, Hércules Alicante en Hapoel Haifa.

Ultee akkoord met contractverlenging

Verder is er, zoals in de lijn der verwachting lag, tussen Ultee en Fortuna ook vrijwel definitief akkoord aanstaande wat betreft de contractverlenging voor de succesvolle oefenmeester. Alleen enkele formaliteiten moeten nog worden afgerond volgens VI, maar dat is slechts een kwestie van tijd. De clausule om het contract in de komende zomer gratis te mogen ontbinden – die nu nog wel is opgenomen – zal vervallen.

Lees ook: Ultee kan door succes contract nu al verlengen bij Fortuna

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen