Velthuizen over kritiek: "Ze mogen om me lachen"

6 maart 2021, 13:16

Piet Velthuizen beleefde afgelopen weekend een horrorrentree in de Eredivisie. De sluitpost, die na drie jaar zonder wedstrijden onder de lat werd geposteerd bij Fortuna Sittard, maakte bepaald geen indruk en moest zich al voor rust laten wisselen. In gesprek met Omroep Gelderland geeft Velthuizen aan over een olifantenhuid te beschikken.

De 34-jarige keeper beleefde een week vol kritiek en hoongelach. Sjors Ultee besloot de keeper tegen FC Groningen op doel te zetten als vervanger van de geblesseerde Yanick van Osch, maar dat bleek een verkeerde keuze. Na twintig minuten moest hij zich laten wisselen. "Ik ben oud en wijs genoeg en had slimmer moeten zijn", blikt hij terug. "Maar je wil jezelf na zo'n lange tijd ook weer op de kaart zetten. Je bent voetballer, dan wil je altijd spelen. Dat is voor nu mislukt, ik had daar gewoon niet moeten gaan staan. Het was mijn eigen besluit om het te proberen."

De harde woorden in de pers raakten hem nauwelijks. "Kritiek is voer voor mij. Het doet me weinig. Ik kan er juist wel wat mee. Uit alles wat negatief is, haal ik iets positiefs. Anderen raken in de war, mij geeft dit een boost. Mensen mogen lachen wat ze willen en zeggen die Piet is te dik. Het maakt mij echt niet uit. Ik zal mijn handen en voeten laten spreken."

Velthuizen heeft spijt van zijn keuze om direct onder de lat te staan, maar is vastberaden te laten zien dat hij het nog wél in zich heeft. Geef me alleen even de tijd vanaf nu", zegt hij. "Maar onkruid vergaat niet. Ik kom sterker terug dan ooit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen