Vertrouwen in Velthuizen: "Mits fit een goede Eredivisiekeeper"

1 maart 2021, 19:49
Vertrouwen in Velthuizen:

Piet Velthuizen groeide dit weekend uit tot de grote schlemiel in de Eredivisie. Na drie jaar mocht hij eindelijk weer eens vanaf het begin aantreden in een competitieduel, aangezien Fortuna Sittard-coach Sjors Ultee hem voor de leeuwen gooide. Velthuizen bleek echter allesbehalve fit en moest al voor rust geblesseerd naar de kant.

Fortuna versterkte zich deze week met de transfervrije Velthuizen, nadat Yannick van Osch slecht nieuws kreeg van de medische staf. Omdat Ultee niet gecharmeerd was van reservegoalie Alexei Koselev (inmiddels vertrokken naar Japan, red.), werd Velthuizen direct in de basis geposteerd. Velthuizen was echter niet fit, iets waar hij vorig seizoen bij Telstar ook al last van had. "Hij wilde zich per se terugknokken en dat straalde hij uit", zegt Andries Jonker tegen het Algemeen Dagblad. "Er was echter één probleem: we kregen hem niet fit. Toen hebben we gezamenlijk besloten ermee te stoppen. Jammer, want een ervaren en kleurrijke jongen als Piet had ik graag onder de Telstar-lat gezien."

Velthuizen hoopt zijn loopbaan de komende weken nieuw leven in te blazen als speler van Fortuna. Dat heeft hij volgens Jonker in zich. "De vraag is niet of Piet kwaliteiten heeft, de vraag is of hij erin slaagt fit te worden", zegt de Telstar-coach. "Lukt dat, dan kan Piet weer een goede eredivisie-keeper worden." 

Velthuizen brak door als keeper bij Vitesse en haalde daar het Nederlands elftal. In totaal verdedigde hij negen jaar het Arnhemse doel. Ook speelde Velthuizen voor Hércules Alicante, Hapoel Haïfa, Omonia Nicosia, AZ en dus Telstar.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen