Velthuizen mogelijk terug onder Fortuna-lat tegen ADO

23 april 2021, 16:49
Velthuizen mogelijk terug onder Fortuna-lat tegen ADO

Piet Velthuizen (34) kende een zeer ongelukkig debuut bij Fortuna Sittard en kwam sindsdien niet meer in actie bij de Limburgers, tóch kan het zomaar zijn dat de ervaren doelverdediger dit weekend weer tussen de palen staat. Op bezoek bij ADO Den Haag is eerste keuze Yanick van Osch er namelijk in elk geval niet bij, want hij legde een positieve coronatest af.

En dus moet trainer Sjors Ultee een keuze maken tussen de eerder na twintig minuten vervangen Velthuizen of de jeugdigde Joshua Wehking (21), in wie men destijds geen vertrouwen had. Toen Alexei Koselev afgelopen winter opeens een lucratieve aanbieding kreeg uit Japan en Van Osch geblesseerd was, durfde Ultee zowel Wehking als ook Tom Hendriks niet in het doel te plaatsen. Dus ging de club de transfermarkt op en dat had nogal wat voeten in aarde.

Want dat Fortuna Sittard uiteindelijk uitkwam bij Velthuizen, zorgde indirect voor het vertrek van keeperstrainer Sieb Dijkstra. Hij was het niet eens met de komst van Velthuizen, die na diverse afzeggingen uiteindelijk werd binnengehaald door Fortuna Sittard op voorspraak van Ultee. De rel werd groots uitgemeten in de media, waardoor er uiteindelijk alleen maar verliezers waren en Dijkstra met een grote smet vertrok.

Toch kreeg Dijkstra uiteindelijk wel min of meer gelijk, want Velthuizen bleek absoluut niet wedstrijdfit, oogde niet afgetraind en liep meteen een hamstringblessure op tijdens zijn eerste minuten tegen FC Groningen. Al na goed twintig minuten werd hij vervangen en ontbrak de volgende drie weken vanwege zijn hamstringkwetsuur. Tegen Feyenoord en FC Emmen zat hij weliswaar weer op de bank, maar of hij al helemaal wedstrijdfit is, is moeilijk te zeggen. Wel staat hij tegen ADO Den Haag dus mogelijk weer in het doel. Alleen als Van Osch bij een hertest alsnog negatief test, is hij mogelijk van de partij, maar daar rekent men niet op in het Fortuna-kamp. 

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen