Benfica laatste horde PSV na nieuwe zege op Spartak

10 augustus 2021, 23:40

Net als PSV is ook Benfica dinsdagavond niet meer in de problemen gekomen in de return van de derde voorronde van de Champions League. Na de 0-2 zege op Spartak Moskou in Rusland werd ook het thuisduel met 2-0 gewonnen. Daarmee zijn de Portugesen voor PSV de laatste horde op de route naar de groepsfase van het miljardenbal.

Het tweeluik in de derde voorronde liep voor PSV en Benfica nagenoeg hetzelfde. Beide ploegen boekten een belangrijke overwinning in het heenduel - PSV won met 3-0 van FC Midtjylland en Benfica met 0-2 bij Spartak Moskou - en hoefden die voorsprong in de return alleen nog maar vast te houden. De Eindhovenaren deden dat eerder op de avond al (0-1), een uur later was het de beurt aan de Portugesen.

Spartak Moskou - dat met twee nederlagen in de eerste drie wedstrijden ook in de competitie geen goede start kende - kon het Benfica niet moeilijk maken. Naast de geblesseerde Quincy Promes stond ook oud-PSV'er Jorrit Hendrix niet in de basis. Vanaf de reservebank zag hij zijn ploeg na 58 minuten de score opende. João Mário kon een afvallende bal controleren en in de verre hoek binnenschieten.

Net als Bruma namens PSV was ook Benfica in de allerlaatste minuut nog trefzeker. Roman Yaremchuk, die op het EK nog scoorde voor Oekraïne tegen Oranje, bepaalde de eindstand op 2-0. De zege - een daarmee een tweeluik tegen PSV - was op dat moment al lang veilig gesteld. Volgende week wacht de eerste wedstrijd tussen de ploegen. Tussendoor speelt PSV dit weekend wel nog de openingswedstrijd in de Eredivisie, uit bij Heracles Almelo. 

Lees ook: Deense storm blijft uit: PSV stap dichter bij groepsfase CL

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen