'Goed financieel nieuws voor FC Barcelona: Neto wil vertrekken'

23 augustus 2021, 11:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona moet nog altijd rekening houden met een vertrek van keeper Neto. De Braziliaanse doelverdediger, die zaterdagavond op bezoek bij Athletic Bilbao een matige indruk maakte en veel kritiek kreeg op zijn spel aan de bal, wil graag in deze transferwindow verkassen uit Catalonië. Zodra Marc-André Ter Stegen namelijk weer fit is, moet hij een rol op het tweede plan invullen en dat ziet hij niet zitten.

Dat schrijft het Catalaanse RAC1 althans over de 32-jarige keeper. Neto gaat liever elders als eerste keuze aan de slag, terwijl FC Barcelona graag van zijn hoge loon af wil. Wel eist de club een bedrag van vijftien miljoen euro, omdat het mogelijk een nieuwe keeper moet halen. De jeugdige keeper Iñaki Peña maakt weliswaar een goede indruk op Ronald Koeman, maar zou als enige stand-in voor Ter Stegen te karig zijn.

Toch kan het een financieel voordeel opleveren als FC Barcelona erin slaagt om Neto van de hand te doen. Een eventuele vervanger zal een stuk minder loon verdienen en de transfersom moet dus minimaal vijftien miljoen euro bedragen. Eerder werd Villarreal als serieus geïnteresseerde genoemd voor de Braziliaan, ditmaal worden er nog geen clubs genoemd.

Maar dat Neto zelf wil vertrekken zal voor de clubleiding een positief signaal zijn. Er moeten nog altijd spelers vertrekken vanwege de nijpende financiële situatie. Miralem Pjanic en Samuel Umtiti zijn de andere voornaamste kandidaten om spoedig te vertrekken uit Camp Nou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen