Kuipers verklaart rood voor 'gevaarlijke' Tagliafico

8 augustus 2021, 08:41

Björn Kuipers staat volledig achter de rode kaart die hij heeft gegeven aan Nicolás Tagliafico. De Argentijnse linksback van Ajax moest al voor rust gaan douchen na een grove charge op PSV'er André Ramalho. Zonder de linksachter speelden de Amsterdammers een verloren wedstrijd: na een 0-4 nederlaag ging de Johan Cruijff Schaal naar Eindhoven.

Kuipers floot zijn allerlaatste wedstrijd op het hoogste podium en nam dus afscheid met een rode prent. Aanvankelijk was dat niet zijn plan. "Zelf dacht ik aan een gele kaart, maar van mijn assistenten hoorde ik in mijn oortje dat het ook rood kon zijn. Ze vertelden me dat het een vliegende tackle was", vertelde de topscheidsrechter na afloop aan ESPN.

"Ik dacht dat het geel was, maar ik bewaarde even de rust. De spelers moesten ook rustig worden." Omdat er na de spijkerharde overtreding een opstootje ontstond, kon Kuipers goed nadenken over een gepaste sanctie. Uiteindelijk greep hij naar zijn rode kaart. "Hij vloog er aardig in. Vooral met zijn rechterbeen, dat maakt het gewoon gevaarlijk. Beide assistenten zeiden dat ze aan rood dachten."

Ajax kwam de rode kaart voor Tagliafico niet meer boven. De thuisploeg stond op dat moment al met 0-2 achter dankzij een dubbelslag van Noni Madueke. Yorbe Vertessen en Mario Götze maakten er uiteindelijk zelfs 0-4 van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen