Kilometervreter Haller duldt slechts één spits voor zich

11 september 2021, 12:51
Foto: © ProShots

Na drie speelrondes heeft Sparta Rotterdam-aanvaller Lennart Thy de meeste kilometers afgelegd in de Eredivisie, bericht ESPN op basis van cijfers van Opta Stats Perform. De 29-jarige Thy liep in totaal 37,84 kilometer, een gemiddelde van 12,61 kilometer per wedstrijd. Ajax-spits Sébastien Haller blijkt ook een opmerkelijke kilometervreter.

Thy legde die kilometers af in de wedstrijden tegen FC Utrecht (0-4 verlies), Heracles Almelo (1-1) en Go Ahead Eagles (2-0 verlies). In al die wedstrijden stond de Duitse aanvaller negentig minuten binnen de lijnen. Thy troeft in het klassement Philippe Rommens van Go Ahead Eagles (36,89 kilometer) en Mees Hoedemakers van SC Cambuur (36,43 kilometer af).

In de top tien staan geen spelers van de topclubs. Van de clubs in het linkerrijtje leveren Vitesse (Matus Bero met 35,45 kilometer) en sc Heerenveen (Joey Veerman met 35,19 kilometer) ieder een speler af. De drie promovendi, SC Cambuur, Go Ahead Eagles en NEC, zijn met vijf spelers (Rommens, Hoedemakers, Mikkel Duelund, Boyd Lucassen en Dirk Proper) goed vertegenwoordigd in de top tien.

Edson Álvarez is bij Ajax de spelers die tot nu tot de meeste kilometers aflegde: 32,6 kilometer. Opmerkelijk is dat hij op de voet wordt gevolgd door Haller met 31,78 kilometer. De Fransman is na Thy de aanvaller die de meeste kilometers aflegde. Bryan Linssen completeert de top drie met 30,4 kilometer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen