Hyperambitieus Newcastle maakt einde aan trainerssoap

8 november 2021, 16:16   Bijgewerkt: 8 november 2021, 19:24

Eddie Howe is de nieuwe trainer van Newcastle United. De aanstelling van de 43-jarige trainer is maandagmiddag wereldkundig gemaakt. Howe is bij de ambitieuze Engelse club de opvolger van Steve Bruce, die onlangs op straat werd gezet.

Na de overname door een investeringsmaatschappij uit Saoedi-Arabië werd vrij snel duidelijk dat Bruce zou worden vervangen. Newcastle werd met meerdere (top)trainers in verband gebracht, maar de zoektocht verliep stroef. Zo zou de club bij onder meer Brendan Rodgers (Leicester City), Zinédine Zidane (clubloos) Antonio Conte (sinds kort Tottenham Hotspur) en Unai Emery (Villarreal) een blauwtje hebben gelopen.

Howe, die na zijn ontslag bij AFC Bournemouth vorig jaar zonder club zat, gaat het Newcastle-project leiden. De club wil de Engelse en Europese top bestormen, maar zal allereerst moeten voorkomen dat het uit de Premier League degradeert. Newcastle staat met vijf punten uit elf wedstrijden op een teleurstellende negentiende plaats. Aan het einde van het seizoen degraderen de clubs die op plek achttien tot en met twintig staan.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de selectie van Newcastle in januari een kwaliteitsinjectie krijgt. De puissant rijke eigenaar is naar verluidt voornemens om miljoenen uit te geven op de transfermarkt. De club zou tot 190 miljoen pond (omgerekend 224 miljoen euro) mogen uitgeven zonder daarmee de Financial Fair Play-regels te overtreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen