Arsenal wint knap en gaat af als een gieter tegelijk, Lang in vorm

15 december 2021, 23:09
Arsenal wint knap en gaat af als een gieter tegelijk, Lang in vorm

Voor de voetbalclub Arsenal was woendagavond een avond met twee gezichten, maar over het algemeen zal de vreugde overheersen. De mannen wonnen namelijk zeer knap een Londens onderonsje van West Ham United met 2-0, terwijl Vivianne Miedema met de vrouwen in de Champions League voor vrouwen volledig van de mat werd gespeeld door Hoffenheim (4-1).

Arsenal draait dit seizoen in de Premier League ver boven verwachting. De club uit Londen kwakkelt al jaren in de eigen competitie, maar heeft door de zege op West Ham de vierde plek te pakken. Dat is tevens de plek die recht geeft op Champions League volgend seizoen. Gabriel Martinelli en Emile Smith-Rowe waren ervoor verantwoordelijk dat Arsenal van de directe concurrent won. Het staat nu één punt boven West Ham.

De vrouwen van Arsenal speelden de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Alleen bij een zeer ruime nederlaag kon de ploeg van Miedema overwintering nog uit handen geven. Tot haar grote ongenoegen was dat precies waar Arsenal lange tijd naar op weg leek. De teller bleef gelukkig voor Miedema op 4-1 hangen, waardoor het op onderling resultaat (door de eerdere 4-0 zege) maar nipt door is samen met het FC Barcelona van Lieke Martens.

Lang weer belangrijk

Club Brugge heeft in eigen competitie met weinig moeite korte metten gemaakt met laagvlieger OH Leuven. Het won overtuigend met 1-4, door doelpunten van Noa Lang, Hans Vanaken en twee treffers van Charles De Ketelaere. Lang was eveneens belangrijk bij de derde treffer met een assist. Ruud Vormer startte in de basis, terwijl Bas Dost pas zeven minuten voor tijd binnen de lijnen kwam. Brugge staat nu tweede, met vier punten achterstand op koploper Union St. Gilloise.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen