Kökcü wil seizoen afmaken bij Feyenoord: "Zijn ergens mee bezig"

18 december 2021, 13:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Orkun Kökcü heeft ondanks de vermeende interesse van clubs als Leeds United, AS Roma en Sevilla geen intentie om Feyenoord tijdens de winterstop achter zich te laten. De Turkse middenvelder wil het seizoen in De Kuip afmaken.

De drie genoemde clubs zaten de afgelopen weken op de tribune bij duels van Feyenoord om de verrichtingen van Kökcü van dichtbij te zien. Toch blijft zijn focus volledig op de Rotterdamse club. "Ik wil het seizoen hier sowieso afmaken. We zijn ergens mee bezig, het gaat goed", zo vertelt hij in een groot interview aan ESPN. De start van het seizoen verliep moeizaam voor Kökcü, maar de laatste weken bewijst hij zijn waarde weer bij de ploeg van coach Arne Slot. "Ik heb het al vaker gezegd: als je fitter bent, dan komen je kwaliteiten beter boven water. Alles wat ik in me heb komt nu ook naar buiten, omdat ik fit ben en kan leveren."

Aan het begin van het seizoen kreeg Kökcü de nodige kritiek om zijn oren. Zo zou de middenvelder te zwaar en niet fit genoeg zijn teruggekeerd van zijn zomervakantie. "Ik heb het vaak genoeg gehoord van de trainer, dat ik niet fit binnenkwam. Dan ga je wel denken: had ik het maar anders gedaan." Een van de redenen is volgens Kökcü dat de trainingen bij het Turkse elftal – waar hij onderdeel uitmaakte van de EK-selectie – minder intensief waren dan bij Feyenord. "In dat elftal heb ik eigenlijk niet zo intensief getraind. De volgende keer ga ik de vakantie een keer overslaan en meteen beginnen met trainen."

Lees ook: 'Kökcü verkiest Feyenoord boven lucratief aanbod uit Bundesliga'

Zondag gaat Kökcü met Feyenoord de strijd aan met rivaal Ajax. Bij de Klassieker - die om 14.30 uur begint - zijn geen supporters aanwezig. Door de intentie van Kökcü om bij Feyenoord te blijven, lijkt het vermoedelijk niet zijn laatste in Rotterdamse dienst te zijn. Kökcü kwam tot dusver 106 keer in actie voor Feyenoord. In dat aantal wedstrijden was hij goed voor dertien doelpunten en achttien assists. Zijn contract in De Kuip loopt nog tot de zomer van 2025, waardoor Feyenoord bij een transfer een flink bedrag lijkt te kunnen ontvangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen