De Ligt kan tegengoal op doellijn niet voorkomen, Atléti haalt uit

6 januari 2022, 23:28

Juventus is het nieuwe kalenderjaar 2022 slecht begonnen. Met Matthijs de Ligt (22) betrokken bij het enige tegendoelpunt van de Oude Dame kwam de ploeg uit Turijn niet verder dan een gelijkspel tegen concurrent Napoli (1-1).

De oud-Ajacied stond na ruim twintig minuten op de doellijn achter keeper Wojciech Szcz?sny toen Dries Mertens uit de draai laag in de verre hoek schoot. Omdat de poging van de Belg aangeraakt werd, kon De Ligt op de doellijn net géén redding meer brengen. Daarmee opende de Belg de score voor Napoli, dat als nummer drie hoger stond dan Juventus.

Maar de ploeg van Massimiliano Allegri was eind vorig kalenderjaar bezig aan een best goede reeks, maar ondanks een prima optreden van De Ligt was een punt het maximaal haalbare voor Juventus. De Oude Dame miste net als Napoli overigens een flink aantal spelers vanwege coronabesmettingen. Federico Chiesa keerde na weken van blessureleed eindelijk weer terug en beloonde zijn rentree in de basis na een klein uur met de gelijkmaker (1-1), waardoor zijn ploeg nog wel een punt overhoudt aan het duel.

Lees ookJuve en Napoli hebben zege nodig om weer aan te haken

Rayo Majadahonda – Atlético Madrid 0-5

Waar FC Barcelona en Real Madrid een bijzondere vervelende bekeravond hadden, ondanks dat ze de volgende ronde haalden, had Diego Simeone met zijn Atlético Madrid een probleemloze donderdagavond. Tegen het nietige Rayo Majadahonda – dat ooit ook in het Wanda Metropolitano speelde – was het na een klein half uur al gespeeld, na goals van Matheus Cunha en Renan Lodi. Later kwamen ook nog Luis Suárez, Antoine Griezmann en Joao Félix op het scoreformulier. Laatstgenoemde scoorde op het moment dat Griezmann met een blessure het veld had moeten verlaten: dat was de enige smet op de verder vlekkeloze avond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen