Invalbeurt Vloet onverstandig? "Mogelijk weet Heracles meer"

18 januari 2022, 07:56

De invalbeurt van Rai Vloet (26) afgelopen weekend tegen NEC was onverstandig van Heracles Almelo. De middenvelder kwam relatief snel in actie, nadat hij betrokken was bij een dodelijk ongeval. Er kwam ongekend veel ophef over de invalbeurt: zowel bij de eigen achterban als ook bij de rest van Nederland.

Volgens Marjan Olfers, bijzonder hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, had de club Vloet beter niet kunnen laten invallen. "Wat voor de speler wenselijk is, staat in schril contrast met het leed van de ouders van het kind", stelt zij tegenover TC/Tubantia over de beslissing van Heracles Almelo. De club zou de eigen gemaakte beslissing om Vloet terug te halen naar de spelersgroep na een gesprek met de eigen fans momenteel overigens wel heroverwegen.

Toch is het best mogelijk dat men bij Heracles Almelo meer informatie heeft over de zaak van Vloet, waarover de rechter nog uitspraak moet doen. "Aan de ene kant is hij werknemer en heeft de werkgever een zorgplicht. Aan de andere kant heb je te maken met een imago- kwestie. Mogelijk weten ze bij Heracles meer, maar ze hebben wel degelijk met de buitenwereld te maken", stelt Olfers.

Lees ook'Heracles gaat besluit over Vloet opnieuw beoordelen'

Volgens haar was het verstandiger geweest om Vloet bijvoorbeeld alleen te laten trainen. "Om te laten zien dat het leed dat de familie is aangedaan, wordt erkend. Of hij nou schuldig is of niet. Dat eist de samenleving nu steeds meer. Er is een kind dood, laat de familie rouwen." De politie heeft immers bevestigd dat de middenvelder reed en daarbij is een kind om het leven gekeken.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen