Kluivert deelt gedachten over Franse titelstrijd, Oranje en Ajax

11 januari 2022, 10:41

Justin Kluivert heeft het goed naar zijn zin bij OGC Nice. De aanvaller is zijn valse start door blessureleed te boven gekomen en is inmiddels 'gewoon' basisspeler bij de nummer twee van de Ligue 1. In de uitzending van Rondo ging hij in op zijn ambities, zowel op korte als lange termijn.

Om te beginnen de kampioensambities, want hoewel Nice op een knappe tweede plaats staat, is het gat met koploper Paris Saint-Germain nog wel elf punten. "We weten allemaal dat PSG bijna altijd kampioen wordt, maar waarom zouden we niet omhoog willen kijken?", zei Kluivert daar zelf over. "We strijden voor het beste. We doen het nu goed en moeten gewoon doorgaan. Gas geven en niet stoppen." Uiteraard kwam Lille, de stuntploeg die vorig seizoen verrassend kampioen werd, ter sprake. "En die trainer (Christophe Galtier, red.) zit nu bij ons", lachte Kluivert.

Nice is voor de nog altijd pas 22-jarige Kluivert al zijn vierde club, na Ajax, AS Roma en RB Leipzig. Momenteel huurt de Franse club de aanvaller van Roma met een verplichte optie tot koop, maar hoe zijn toekomst er daarna uitziet, weet hij nog niet. "Als je het nu zou vragen zou ik hier wel willen blijven. Ik speel alles, voel me goed, we doen het goed als team. Dus waarom niet?", aldus Kluivert, die wel aangaf nog andere ambities te hebben. "De Premier League is de mooiste competitie die er is. Natuurlijk zou ik daar ooit willen spelen. Maar ik ben heel tevreden over de Franse competitie en heb het goed naar mijn zin hier."

Tot slot kwam ook het Nederlands elftal ter sprake, met daarbij de vraag of Kluivert ook op de dunbezette rechtsbuitenpositie zou willen spelen. "Direct", antwoordde hij. "Ik heb daar al vaker gespeeld. Voor nu focus ik me lekker op hier. Voor je land spelen is het mooiste wat er is, maar ik moet gewoon hier vlammen en dan komen dat soort dingen vanzelf weer op mijn pad." Op de stelling van Marco van Basten dat hij al basisspeler van Oranje was geweest, als hij bij Ajax was gebleven: "Dat zou kunnen, het is moeilijk te zeggen. Spijt heb ik niet, maar ik denk wel eens: hoe was het dan gelopen? Ik hoop dat het er ooit van komt", zei hij tot slot over een basisplaats in Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen