Kökcu kreeg advies van broertje: "Raad het iedere jonge speler af"

20 januari 2022, 11:50

Ozan Kökcu (23) verliet Feyenoord op jonge leeftijd voor een avontuur in Turkije. Het liep uit op een deceptie, waarna hij zijn broertje Orkun (21) heeft gewaarschuwd. Ook hij kon op jonge leeftijd vertrekken uit de jeugdopleiding van de Rotterdammers voor een stap naar het land waar zijn roots liggen.

Ozan koos ervoor om op zijn achttiende naar Bursaspor te verkassen, terwijl ook Fenerbahça geïnteresseerd in hem was. "Enes Ünal, de oud-topscorer van FC Twente, was een mooi voorbeeld van zo'n opgeleide speler van Bursaspor. En zo waren er meer gevallen. Het was dus echt een heel bewuste keuze. Ik had namelijk ook voor de centjes bij Fenerbahçe kunnen gaan", blikt hij terug in gesprek met de NOS. Het werd geen succes, mede omdat het bestuurder werd vervangen.

"De mensen die me hadden gehaald waren er niet meer. Ik had voor vier jaar getekend en er was een plan voor me uitgestippeld, maar dat kon toen de prullenbak in. Dat was wel heel moeilijk", vertelt de middenvelder, die inmiddels onder contract staat bij Telstar in de Keuken Kampioen Divisie. Hij heeft geleerd van zijn mislukte avontuur. Toen Galatasaray zich meldde voor Orkun, was zijn advies dan ook kraakhelder.

"Inmiddels raad ik iedere jonge speler af om die kant op te gaan. Ik heb die fout eerder gemaakt en daarom heb ik Orkun toentertijd ook aangeraden om hier te blijven. Nederland is namelijk echt een opleidingsland, misschien wel de beste van de wereld. Hij heeft gelukkig naar mijn advies geluisterd." Terwijl hij nu op het tweede niveau van Nederland speelt, maakt zijn broertje indruk in De Kuip. "Maar of ik jaloers ben? Nee joh. Integendeel. We zijn niet alleen broertjes, maar ook beste vrienden. Orkun en ik zijn één. Dat is gewoon liefde."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen