Nog een Nederlander tijdelijk aan het roer: Lijnders vervangt Klopp

1 januari 2021, 15:50
Nog een Nederlander tijdelijk aan het roer: Lijnders vervangt Klopp

Albert Stuivenberg had dit weekend de leiding over Arsenal en ook bij Liverpool staat zondagmiddag een Nederlander aan het roer: Jürgen Klopp is positief getest op corona, waardoor Pepijn Lijnders de honneurs tijdelijk waarneemt bij de nummer drie uit de Premier League.

Liverpool heeft naar buiten gebracht dat de Duitse trainer positief getest is, waardoor hij het duel met nummer twee Chelsea aan zich voorbij moeten laten gaan. Daarnaast lijkt ook de halve finale van de League Cup tegen Arsenal te vroeg te komen voor de oefenmeester. Daardoor krijgt Lijnders dus tijdelijk de leiding over de spelersgroep.

Klopp meldde vrijdag tijdens een persmoment al dat drie spelers positief getest waren op het coronavirus. "Dit voelt als een loterij. Je moet telkens wachten op het resultaat. We weten niet hoe de situatie over enkele uren is", aldus de trainer, die inmiddels milde klachten heeft en in thuisisolatie zit. In de spelersgroep is het bij de drie eerder positief geteste voetballers gebleven, zo maakt de Engelse topclub bekend via de officiële kanalen.

Het is voor Lijnders te hopen dat hij het beter doet dan zijn landgenoot bij Arsenal. Ondanks een geweligd eerste helft, verloor hij in de blessuretijd met tien man van Manchester City. Dat zal ook bij Chelsea en Liverpool als een domper zijn aangekomen, aangezien zij de grootste achtervolgers zijn van Pep Guardiola en zijn mannen. Chelsea heeft elf punten minder met nog een wedstrijd tegoed, Liverpool heeft een achterstand van twaalf punten, maar mag nog twee duels spelen.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen