Willem II dicht bij komst multifunctionele AZ-speler

29 januari 2022, 16:17

Willem II gaat in de laatste dagen van de winterse transferperiode zaken doen met AZ. De Tilburgers staan op het punt om Thijs Oosting (21) in te lijven, zo meldt het Brabants Dagblad. Zodra de laatste details zijn afgehandeld, maakt de aanvallende middenvelder de overstap naar het Koning Willem II Stadion.

Het is niet duidelijk of Willem II een transfersom betaalt voor de komst van Oosting. De zoon van RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting beschikt in Alkmaar over een contract dat komende zomer afloopt. Meerdere clubs toonden de afgelopen weken belangstelling voor de speler van AZ, waaronder FC Emmen. De club uit Drenthe bleek kansloos in de strijd om de handtekening van de voormalig jeugdspeler, daar Oosting geen trek heeft om in de Keuken Kampioen Divisie aan de slag te gaan.

Oosting genoot een deel van zijn opleiding in Emmen en draagt sinds 2016 het shirt van AZ om de schouders. De middenvelder werd vorig seizoen verhuurd aan RKC Waalwijk, waar hij in zeventien wedstrijden goed was voor vier doelpunten. In de huidige jaargang maakte AZ-trainer Pascal Jansen in alle competities vijf keer gebruik van Oosting, die op meerdere posities uit de voeten kan.

Wat de komst van Oosting betekent voor Alexander Fransson, is onduidelijk. De 27-jarige transfervrije Zweed bevestigde deze week dat hij in de belangstelling van de Tilburgse club staat. Fransson is net als Oosting een middenvelder. In eigen land speelde de achtvoudig international bij IFK Norrköping en in Zwitserland bij FC Basel en FC Lausanne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen