Onana keert tegen Go Ahead terug onder de lat bij Ajax

26 februari 2022, 17:17   Bijgewerkt: 26 februari 2022, 17:23

Ajax heeft tegen Go Ahead Eagles de nodige personele problemen onder de lat. Zowel Remko Pasveer als Jay Gorter kampen met een blessure, waardoor André Onana weer terugkeert onder de Ajax-lat. De doelman wil zijn aflopende contract niet verlengen, waardoor hij het de afgelopen tijd voornamelijk met een plek op de reservebank moest stellen.

De Amsterdammers spelen zondag om 16:45 uur een uitwedstrijd tegen Go Ahead. Doorgaans is Pasveer de eerste doelman, maar hij is niet ongeschonden uit de strijd met Benfica gekomen. De doelman kreeg naar aanleiding van zijn optreden de nodige kritiek voor zijn kiezen, doordat hij niet snel genoeg gereageerd zou hebben bij de eerste treffer en een rebound weggaf bij de tweede tegengoal.

Op de eigen clubwebsite legt Pasveer zijn kwetsuur uit. "Het was de laatste bal van de warming-up. Met dat soort schoten zetten de spelers en ik elkaar nog even op scherp. Die bal kwam niet goed op mijn vinger, dat gebeurt wel vaker. Dan is het een kwestie van tape erom en door, maar pas na de wedstrijd en 's avonds laat in het hotel nam de pijn toe en mijn vinger was ook een stuk dikker geworden."

Lees ook: Roep om nieuwe keeper Ajax: "Dit kan eigenlijk niet meer"

Dat had normaal gesproken een perfecte mogelijkheid geweest voor Gorter om het te laten zien tegen zijn oude club, maar ook hij ligt voorlopig uit de roulatie. Zodoende keert Onana terug onder de lat. Hij speelde in de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas van 24 november voor het laatste voor Ajax. Daarna was hij wel actief op de Afrika Cup, waar hij door twee persoonlijke fouten ongelukkig keepte. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen