Drama voor Dest: Clásico op de tocht na blessure

18 maart 2022, 11:13
Drama voor Dest: Clásico op de tocht na blessure

FC Barcelona bereikte donderdagavond ten koste van Galatasaray de kwartfinale van de Europa League, maar reden tot alleen maar optimisme was er na de overwinning niet. De Catalaanse topclub zag Sergino Dest na rust namelijk geblesseerd uitvallen.

Dest maakte in de 55ste minuut van de wedstrijd een tackle om de 2-2 van Galatasaray te voorkomen. Dat lukte weliswaar, maar Dest moest zich wel laten wisselen met een blessure aan zijn enkel. Onderzoek moet nog uitwijzen hoe ernstig de blessure is die Dest daarbij heeft opgelopen, maar de kans lijkt klein dat de voormalig Ajacied van de partij is als FC Barcelona dit weekend de degens kruist met rivaal Real Madrid.

Datzelfde geldt overigens voor Gerard Piqué. De Spaanse centrumverdediger kwam na rust als invaller binnen de lijnen bij FC Barcelona, maar raakte geblesseerd aan zijn lies. Ook achter zijn naam staat voor de Clásico een groot vraagteken. Het zijn kopzorgen die coach Xavi er logischerwijs niet bij wil hebben in aanloop naar de topper.

De laatste weken verkeert Barça namelijk in uitstekende vorm. De topclub is over de laatste tien duels de best presterende ploeg van Spanje en heeft een inhaalrace ten opzichte van de topclubs ingezet.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen