PSV eindigt rit in achtbaan met 4-4 gelijkspel tegen Kopenhagen

10 maart 2022, 23:00   Bijgewerkt: 11 maart 2022, 08:36

In een enerverende avond met acht doelpunten heeft PSV veerkracht getoond tegen FC Kopenhagen. Na een 1-3 en 3-4 achterstand stapte het elftal van Roger Schmidt toch met een 4-4 gelijkspel van het veld. Dat PSV zich telkens terug moest knokken, had het wel aan zichzelf te wijten. Individuele fouten hielpen Kopenhagen in het zadel.

Met de weer fitte Cody Gakpo terug in de basis moest Schmidt puzzelen met zijn opstelling. Eran Zahavi werd het kind van de rekening. Schmidt schoof Mario Götze een linie naar voren, waardoor Joey Veerman zijn plekje op het middenveld behield.

Maar het plan de campagne van Schmidt liep voor geen meter. PSV speelde een dramatische eerst helft, waarin het drie treffers om de oren kreeg. Al na zes minuten keken de Eindhovenaren tegen een 0-1 achterstand aan. Isak Bergman Johannesson werkte van dichtbij de bal achter Joël Drommel. Armando Obispo en Philipp Max konden alleen maar toekijken. Even daarvoor raakte Kopenhagen nog de paal.

PSV kreeg geen grip op Kopenhagen en mocht Drommel danken dat het niet al snel een tweede treffer om de oren kreeg. De doelman redde oog in oog met Lukas Lerager. Op het moment dat de problemen van PSV zich opstapelden, scoorde Cody Gakpo. De captain kopte een perfecte voorzet van Noni Madueke fraai achter doelman Kamil Grabara.

Matige Veerman

Het betekende echter niet de ommekeer voor PSV. Een paar seconden later keek de thuisploeg alweer tegen een achterstand aan. Balverlies van Veerman op eigen helft leidde de achterstand in. Pep Biel strafte de fout van de Volendammer af. Sowieso speelde Veerman, die in de voorgaande wedstrijden een goede indruk maakte, een matig duel. Zijn optreden illustreerde het spel van PSV. In de rust bleef hij dan ook achter in de kleedkamer.

Met de pauze in zicht drong PSV wel weer meer aan voor de gelijkmaker. Noni Madueke was nog het dichtst bij de 2-2. Na een een-tweetje met Götze schoot de aanvaller in kansrijke positie naast. In de slotfase van de eerste helft kreeg PSV wederom de deksel op de neus. Mauro Júnior redde in eerste instantie nog op de lijn nadat Kopenhagen vanuit de omschakeling drie tegen twee kwam te staan. Maar in de daaropvolgende corner kopte Lerager ongehinderd raak.

Comeback

Schmidt moest in de rust herstelwerkzaamheden verrichten. Dat deed de trainer met Zahavi en Ritsu Doan voor Veerman en Madueke. Vooral de komst van Doan deed PSV goed.  De Japanner stond koud in het veld of hij tekende voor de aansluitingstreffer. Doan drukte ongehinderd een hoekschop van Gakpo doeltreffend af.

De treffer van Doan gaf PSV nieuw elan. Het elftal van Schmidt voetbalde stukken beter dan in de eerste helft. Gakpo kreeg na ruim een uur spelen de uitgelezen op de gelijkmaker. De aanvoerder mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding op Max, maar Gakpo verzilverde het buitenkansje niet. Grabara haalde de te slappe penalty uit de hoek. Uiteindelijk resulteerde het Eindhovense offensief toch in de gelijkmaker. Gakpo haalde zijn gram na zijn gemiste strafschop. In de rebound van een poging van Götze was hij er als de kippen bij.

Het leek voor PSV het moment om voor de overwinning te gaan, maar in plaats daarvan deed het de voorsprong cadeau aan Kopenhagen. In de opbouw schoof Ibrahim Sangaré in de voeten van Biel en de spits toonde zich opnieuw genadeloos voor PSV. Het betekende niet de genadeklap. PSV toonde voor de zoveelste keer veerkracht en kreeg loon naar werken: in de 85ste minuut tekende Zahavi voor de 4-4, waardoor PSV voor de return van volgende week nog genoeg perspectief heeft.

Opstelling en beoordelingen* PSV: Joël Drommel 6.5; Mauro Júnior 7, Jordan Teze 5, Armando Obispo 5, Philipp Max 6; Ibrahim Sangaré 4 (83. Carlos Vinicius - ), Érick Gutiérrez 6, Joey Veerman 4 (46. Ritsu Doan 7.5); Mario Götze 5.5, Noni Madueke 7 (46. Eran Zahavi 7),  Cody Gakpo 7.5

Man of the Match: Cody Gakpo

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen