Statistiek verklaart miljoenentransfer van PEC-back naar AZ

20 april 2022, 15:18

Mees de Wit draagt vanaf komend seizoen het shirt van AZ. De linkervleugelverdediger werd dinsdagmiddag gepresenteerd als eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen en wordt in Alkmaar gezien als opvolger van aanvoerder Owen Wijndal. De Wit blijkt een van de beste dribbelaars van de Eredivisie.

Ruim twee miljoen euro telde AZ neer voor de linksachter van degradatiekandidaat PEC Zwolle. De Wit maakt dit seizoen indruk en behoort tot de weinige lichtpuntjes van de Zwollenaren. De linkspoot blijkt zelfs een van de beste dribbelaars van de competitie: van zijn 54 dribbels slaagden er veertig. Met een succespercentage van 74 procent behoort hij volgens Opta tot de beste dribbelaars van de Eredivisie (van alle spelers met minstens 40 dribbels,red.).

De Wit doorliep de jeugdopleiding van Ajax en verkaste al op jonge leeftijd naar Sporting Portugal. Afgelopen zomer keerde hij bij PEC terug op de Nederlandse velden. Daar was hij dit seizoen in 23 optredens goed voor vier competitietreffers.

Met zijn transfer behoort De Wit nu tot de duurste verkopen in de clubhistorie van de Zwolse club. Ryan Thomas, die voor bijna drie miljoen euro naar PSV verkaste, heeft nog altijd het record in handen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen