Spelers en opvolger staan achter vertrek Wormuth: "Frisse wind"

17 mei 2022, 15:25

Het ontslag van Frank Wormuth bij Heracles Almelo leidde tot wisselende reacties. De wens om met zijn vertrek een 'schokeffect' te creëren, leverde namelijk de nodige scepsis op. René Kolmschot, voormalig assistent- en nu dus interim-trainer bij Heracles, vond de beslissing echter goed te verklaren.

Aan ESPN vertelde Kolmschot hoe ook hij het besluit om Wormuth weg te sturen maandag te horen kreeg. 's Ochtends werd daar met staf en spelers al over gesproken. "Toen kwamen er al wat dingen naar voren waarbij ik dacht: het zou wel eens kunnen gaan gebeuren", doelde hij op het ontslag van de hoofdtrainer. "Wat ik precies heb gezegd ga ik niet vertellen, maar ik heb wel aangegeven dat er wat veranderd moest worden."

Dat is opmerkelijk te noemen, want Kolmschot gaf aan vier jaar prima samengewerkt te hebben met Wormuth. "Maar uiteindelijk moet er wat gebeuren. Het ging erom dat er energie los moet komen. Of de trainer eruit moet of niet, dat is aan de clubleiding." De interim-coach vindt het niet vreemd dat de samenwerking op deze manier ten einde is gekomen. "Dat is niet gek in het voetbal, want uiteindelijk gaat het om de club en of er nog energie in de club kan komen. Als er te weinig energie in zit, dan moet je ingrijpen."

Mats Knoester

Ook reserve-aanvoerder Mats Knoester sprak zich niet uit tegen het vertrek van Wormuth. "Er moest iets teweeg gebracht worden, een frisse wind. Dan kom je al snel uit bij een trainer", legde hij uit. Over diens opvolger: "René heeft een hart voor de club. Dat gevoel kan hij overbrengen op de groep. Hij is goed in het vertrouwen naar de spelers toe. Vooral als 'mensenmens', om het maar even zo te noemen, denk ik dat hij het juiste teweeg kan brengen."

Lees ook: Wormuth 'teleurgesteld': ''Hij heeft elke dag alles gegeven''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Erik45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De eerste helft tegen Sparta was heel behoorlijk alleen stak het aloude euvel van het niet scoren weer eens de kop op. Ik ben het dus ook niet eens met het feit dat Wormuth ontslagen moest worden omdat hij deze spelersgroep niet meer wist te raken. Als Heraclied hoop ik natuurlijk dat de nacompetitie met goed gevolg ten einde kan worden gebracht maar ik vraag me af of Kolmschot deze spits en buitenspelers wel aan de gang krijgt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen