'Barça-defensie op de schop; ook Piqué krijgt slecht nieuws'

13 juni 2022, 20:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De defensie van FC Barcelona gaat op de schop. Ook Gerard Piqué moet vrezen voor zijn plek. Xavi zou de ervaren verdedigers zelfs al hebben verteld dat hij volgend seizoen geen basisspeler meer zal zijn. 

Dat schrijft Mundo Deportivo althans. Piqué blies afgelopen februari alweer 35 kaarsjes uit. Gek is het dus niet dat zijn toekomst onderwerp van gesprek is. Maar zijn leeftijd is volgens Mundo Deportivo niet de enige reden waarom Xavi in zijn voormalig ploeggenoot bij FC Barcelona en de Spaanse nationale ploeg niet langer een basisspeler zou zien. De Spaanse sportkrant noemt ook Piqué zijn (hoge) salaris, blessuregevoeligheid én privéleven als redenen tot zorg bij de Catalaanse topclub. 

Piqué haalde onlangs nog de spotlights nadat bekend werd dat Shakira en de verdediger van FC Barcelona hun relatie hebben verbroken. Waar hij de Colombiaanse zangeres inmiddels heeft verlaten, daar is hij niet van plan om de deur van Camp Nou deze zomer achter zich dicht te trekken. Volgens Mundo Deportivo is Piqué erop gebrand om het 'ongelijk' van Xavi te bewijzen. De routinier zou zichzelf nog altijd de beste centrumverdediger vinden die momenteel rondloopt bij FC Barcelona. De komst van nieuwe verdedigers zou daar volgens Piqué zelf geen verandering in brengen. Daarnaast is hij bereid om (nogmaals) een deel van zijn salaris in te leveren om zijn club te verlossen van de financiële problemen. 

Mingueza

De 103-voudig Spaans international is overigens niet de enige verdediger van FC Barcelona wiens toekomst ter discussie staat. Zo is Óscar Mingueza mogelijk bezig aan zijn laatste weken als speler van de nummer twee van Spanje in het afgelopen seizoen. De verdediger beleefde twee seizoenen geleden onder Ronald Koeman zijn doorbraak en maakte in eerste instantie een goede indruk. Nadat Xavi werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer komt Mingueza er echter niet meer aan te pas. Mingueza is in het bezit van een contract tot 2023 en dus zou hij deze zomer een transfer moeten maken om Barcelona nog wat geld op te leveren. Volgens Mundo Deportivo zijn Hoffenheim en Valencia in gesprek met Barça over een eventuele transfer van de vleugelverdediger. 

Het is ook zeer nadrukkelijk de vraag wat er deze zomer gaat gebeuren met Samuel Umtiti. FC Barcelona wil al een tijd lang van hem af, maar de Fransman staat nog steeds onder contract in Catalonië. Voetballen doet hij nauwelijks nog. Vorig seizoen kwam de blessuregevoelige linkspoot slechts één keer in actie. Het zou Barça bijzonder goed uitkomen als er op korte termijn een oplossing wordt gevonden voor de Fransman, die met zijn hoge salaris flink op de begroting drukt. FC Barcelona hoopt zich deze zomer graag te versterken met Marcos Alonso en César Azpilicueta van Chelsea, maar er zullen eerst spelers van de hand moeten worden gedaan. Zolang dat niet gebeurt, lijkt ook de komst van Robert Lewandowski uitgesloten. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dan Alonso en Azpilicueta bij Barca ? Volgens mij word je daar toch ook niet echt beter van.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen