Lennart Thy gaat PEC Zwolle helpen in jacht naar promotie

10 juni 2022, 13:39
Lennart Thy gaat PEC Zwolle helpen in jacht naar promotie

PEC Zwolle gaat volgend seizoen met Lennart Thy jagen op promotie naar de Eredivisie. De Zwollenaren hebben de terugkeer van de Duitse spits vrijdagmiddag via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt. Thy komt over van Sparta Rotterdam en tekent in het MAC³PARK Stadion een contract tot de zomer van 2025.

Thy kwam eerder tussen januari 2019 en medio 2020 uit voor PEC Zwolle. In anderhalf jaar tijd maakte de spits vijftien doelpunten in de Eredivisie. De afgelopen twee seizoenen kwam de Duitser uit voor Sparta Rotterdam. Waar hij in zijn eerste jaar in Rotterdamse dienst veertien keer scoorde, bleef de teller vorig seizoen steken op vijf treffers.

"Het voelt vertrouwd om in Zwolle terug te keren. Zowel als voetballer en als mens heb ik hier een fijne tijd gehad en die draad pak ik nu weer op. Het plan van de club spreekt me daarbij enorm aan. Met de speelwijze van de trainer, de spelersgroep die er nu al staat en de supporters gaan we alles geven voor een mooi seizoen en een directe terugkeer naar de Eredivisie", reageert Thy op de website van PEC Zwolle.

Bij PEC Zwolle weet men dat er met Thy een bewezen doelpuntenmaker in huis is gehaald. "Met Lennart halen we een ervaren goalgetter binnen. Een speler die altijd en overal zijn doelpunten maakt. Hij kent de club en gaat ons met zijn kwaliteiten verder helpen. Het voelt daarbij goed om de belangrijke spitspositie nu verder invulling te geven. Ook aangezien we als doel stellen om het grootste gedeelte van de selectie compleet te hebben als de voorbereiding over twee weken begint", aldus technisch directeur Marcel Boudesteyn.

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen