Ten Hag neemt na Pogba ook afscheid van Mata, rechtsback mag weg

2 juni 2022, 11:41

Erik ten Hag gaat komend seizoen bij Manchester United definitief geen beroep doen op Juan Mata (34). De Spaanse middenvelder had een aflopend contract bij de Premier League-grootmacht, maar wilde voor zijn definitieve vertrek eerst nog met de nieuwe coach om tafel. Dat heeft echter in niets geresulteerd.

Manchester United maakte dinsdag namelijk bekend, nadat eerder deze week het bericht over Paul Pogba de wereld ingestuurd werd, dat Mata afscheid neemt van de club. 'Bedankt dat je acht jaar van je carrière aan United hebt toegewijd. Iedereen bij de club wenst je het allerbeste voor de toekomst', schrijft de Premier League-club in het statement waarin het vertrek officieel bevestigd werd.

In totaal speelde Mata liefst 285 wedstrijden voor Manchester United, waarin hij 51 doelpunten maakte en 47 assists gaf. Daarvoor speelde de Spanjaard voor Chelsea en Valencia. Frenkie de Jong is van de middenvelders die in beeld is om na het vertrek van Pogba en Mata het middenrif te versterken.  

Lees ook'Man United opent gesprekken met Barcelona over Frenkie de Jong'

Ten Hag zoekt rechtsback

Verder kwam transferspecialist Fabrizio Romano donderdagochtend met de update dat Erik ten Hag niet verder wil met Aaron Wan-Bissaka. De rechtsachter mag vertrekken in deze zomer, terwijl de van AC Milan gehuurde Diogo Dalot wel mag blijven bij de Premier League-club. Met Alex Telles en Luke Shaw heeft Ten Hag ook nog twee linksbacks tot zijn beschikking, toch wordt Tyrell Malacia ook veel gelinkt aan de Engelse topclub. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen