Gouden wissel brengt AZ waarschijnlijk naar Bosnië en Herzegovina

7 juli 2022, 23:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het heeft er alle schijn van de AZ binnenkort afreist naar Bosnië en Herzegovina voor de voorrondes van de Conference League. Waar de Alkmaarders nog rustig op trainingskamp zijn, kwam de aankomende tegenstander vanavond in actie. FK Tuzla City won met 0-2 van SP Tre Penne uit San Marino.

De ploegen ging lange tijd gelijk op in het eerste duel van het tweeluik, maar in de laatste fase bleken de Bosniërs een maatje te groot te zijn. In de eerste minuut van de blessuretijd kwam de ploeg op voorsprong via Salko Nargalic, die vijf minuten daarvoor als invaller binnen de lijnen was gekomen. Twee minuten later werd zijn wedstrijd nog mooier toen hij ook de tweede treffer van de avond maakte. Daardoor lijkt de return een formaliteit te zijn.

Volgende week donderdag vindt de tweede wedstrijd tussen beide clubs plaats. De winnaar van dat tweeluik neemt het op 21 juli op tegen AZ. De ploeg van Pascal Jansen speelt eerst een uitwedstrijd en kan het tweeluik een week later in eigen huis beslissen. Op 18 juli is de loting voor de derde voorronde. Dan weten de Alkmaarders dus tegen wie ze moeten als ze deze tegenstander verslaan.

Winnaar van play-offs

AZ moet een enorm lange route afwerken om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Dat heeft alles te maken met de stand in de competitie. De Alkmaarders werden vijfde, waardoor via de play-offs een ticket bemachtigd moest worden. Dat lukte uiteindelijk, maar een plek in de groepsfase van de Conference League is ver weg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen