De handtekeningen zijn gezet: Ajax heeft Lorenzo Lucca binnen

2 augustus 2022, 18:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft de komst van Lorenzo Lucca afgerond, zo verzekert transferspecialist Fabrizio Romano. De 21-jarige spits is de medische keuring goed doorgekomen en heeft dinsdagmiddag het huurcontract ondertekend. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Ajax de deal met Pisa wereldkundig maakt.

Ajax leent Lucca voor een huursom van een miljoen euro tot het einde van het seizoen van Pisa. In de overeenkomst is een koopoptie opgenomen, die naar verluidt tien miljoen euro bedraagt. Lucca voegt bepaalde kwaliteiten toe die Ajax nog niet heeft. De jeugdinternational van Italië is 2.01 meter lang en kopsterk. Daarmee voldoet hij een het profiel van targetman, waar de Amsterdammers naar op zoek waren.

Dat Ajax zich zou gaan versterken met Lucca, werd vorige week al duidelijk. Zondag werd de spits gefotografeerd op het vliegveld van Pisa, waar hij was om het vliegtuig naar Amsterdam te pakken. Eerder deze zomer leek hij nog op weg naar Bologna. De club uit de Serie A dacht de spits zelfs al zo goed als binnen te hebben, maar treuzelde te lang en werd op het laatste moment afgetroefd door Ajax.

Lucca wordt de zesde zomerversterking van Ajax en de eerste die op huurbasis wordt aangetrokken. Eerder trokken de Amsterdammers de portemonnee voor Steven Bergwijn (ruim 31 miljoen euro), Calvin Bassey (23 miljoen euro), Brobbey (ruim 16 miljoen euro), Owen Wijndal (10 miljoen euro) en Francisco Conceiçao (5 miljoen euro).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit zou plan B moeten zijn, als pinchhitter als het nodig is. Hopelijk kan hij het goed doen. Wel goed voor standaardsituaties. En Haller was ook niet de meest technische en heeft toch vrij veel goals gemaakt.

Loek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haller heeft toch vrij veel goal gemaakt?? Haller heeft de meeste goals gemaakt,bij Ajax,en in Europa,en deze Lucca vind ik nog beter is erg snel,kopt uitstekend,en heeft hard schot in de benen,hij is nog jong maar meer als alleen maar stormram,hiet gaat Ajax veel plezier aan hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen