'Geen transfer voor Magallán: langer verblijf bij Ajax betere optie'

31 augustus 2022, 19:15

Waar Ajax op het gebied van ingaande transfers nog een knotsgekke avond wacht, is het bij de uitgang een stuk rustiger. Ook Lisandro Magallán lijkt de regerend landskampioen van Nederland niet meer te gaan verlaten.

Magallán maakte in winter van 2019 de overstap van Boca Juniors naar Ajax. De Amsterdammers dachten met de Argentijn de opvolger van Matthijs de Ligt in handen te hebben, maar niets bleek minder waar. Magallán zat in zijn eerste halfjaar vaker wel dan niet op de bank en als hij binnen de lijnen verscheen, maakte hij een ongelukkige indruk. Ajax verhuurde de verdediger vervolgers aan Alavés, Crotone en Anderlecht, maar ook daar kwam hij niet uit de verf.

De Argentijn meldde zich deze zomer 'gewoon' weer in Amsterdam. De verwachting was dat Ajax en Magallán op zoek zouden gaan naar een definitieve oplossing. Maar met nog slechts een paar uur tot het verstrijken van de transfermarkt, is de Zuid-Amerikaan nog altijd Ajacied. Daar lijkt ook geen verandering meer in te komen. Hoewel Magallán zich kan verheugen op de interesse van onder meer CSKA Moskou en Burnley, lijkt hij bij Ajax te blijven. Dat meldt Ajax Showtime althans. Een transfer naar CSKA Moskou is geen optie voor Ajax, omdat de Amsterdammers weigeren in gesprek te gaan met clubs uit Rusland.

Burnley en CSKA Moskou waren niet de enige clubs die de komst van Magallán wel zagen zitten. Ook vanuit Italië was er interesse voor de Argentijnse centrumverdediger. 'Maar om verschillende redenen bleek een langer verblijf bij Ajax toch een betere optie', schrijft Ajax Showtime. Een basisplaats bij Ajax kan Magallán met Jurriën Timber en Ahmetcan Caplan vergeten, maar Alfred Schreuder deed dit seizoen wel al twee keer een beroep op hem. In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kwam Magallán een paar minuten voor tijd binnen de lijnen voor Timber. Na afloop sprak Schreuder zich nog complimenteus uit over de houding van de Argentijn.

Lees ook: Schreuder lovend over Magallán: "Je weet wat je aan hem hebt"

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen