Nederland kan opgelucht ademhalen: Frenkie neemt zorgen weg

21 oktober 2022, 07:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong heeft de zorgen over zijn fysieke gesteldheid weggenomen. De 25-jarige middenvelder van FC Barcelona werd donderdagavond op eigen initiatief gewisseld.

Dat gebeurde twintig minuten voor tijd. Even werd er gevreesd dat De Jong een blessure had opgelopen, wat met het oog op het naderende WK bijzonder slecht nieuws zou zijn. De Oranje-international gaat er echter vanuit dat hij komende zondag tegen Athletic Bilbao gewoon weer in actie kan komen.

"Ik was wat vermoeid en kreeg wat last van mijn kuit, maar het gaat goed met me. Er is niets om bezorgd over te zijn", verklaarde De Jong na afloop van de 3-0 zege op Villarreal. De Nederlandse middenvelder kreeg als controleur de voorkeur boven Sergio Busquets en speelde een sterke wedstrijd. "Het maakt mij niet uit waar ik speel, maar ik voel me comfortabel als ik veel bij het spel betrokken ben."

Barcelona besliste de wedstrijd tegen Villarreal al voor rust. Robert Lewandowski (twee keer) en Ansu Fati maakten de Catalaanse doelpunten. "Na de slechte resultaten tegen Internazionale en Real Madrid hadden we een zege nodig. Win je wedstrijden, dan verbetert de sfeer in de kleedkamer en gaat het moreel omhoog."

Complimenten

De Jong krijgt voor zijn optreden tegen Villarreal complimenten in Spanje en ook zijn trainer Xavi is tevreden over wat de Oranje-international liet zien. "Hij speelde erg sterk. Hij was de vrije man, degene die het spel moest verdelen. Ik denk dat hij daarvan heeft genoten. Hij begreep heel goed wat hij moest doen en heeft dit verdiend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen