Ten Hag voorziet kansen voor nog altijd niet fitte Van de Beek

7 oktober 2022, 15:45   Bijgewerkt: 7 oktober 2022, 15:59

Donny van de Beek komt ook onder Erik ten Hag vooralsnog nauwelijks in aanmerking voor speeltijd bij Manchester United. Toch gloort er blijkens uitspraken die Ten Hag vandaag deed op een persconferentie hoop voor de Nederlander, voor wie het duel van aanstaande zondag tegen Everton nog te vroeg komt.

'Zijn kansen zullen komen', citeert Voetbal International Ten Hag. 'Hij had een spierblessure, die hem een paar weken aan de kant heeft gehouden, maar is nu weer terug op het trainginsveld.' Ten Hag kent Van de Beek natuurlijk nog goed uit hun gezamenlijke periode bij Ajax, maar was ook gematigd positief over diens verrichtingen in Manchester: 'Donny is hier nu tweeënhalf jaar. Hij heeft een redelijke voorbereiding gedraaid.'

Van de Beek kwam in Manchester ondanks een doelpunt bij zijn debuut tegen Crystal Palace (1-3 nederlaag) nooit in de buurt van een vaste basisplaats. Zowel zijn eerste trainer bij de club, Ole Gunnar Solskjaer, als diens opvolger Ralph Rangnick deed voornamelijk als invaller een beroep op de middenvelder. Afgelopen seizoen werd hij in de winterstop verhuurd aan Everton, waar hij na een eerste fase met veel speelminuten door een slepende bovenbeenblessure een groot deel van de tweede seizoenshelft miste.

Revanche voor stadsderby

United begint als nummer zes aan de komende speelronde in de Premier League. Het heeft twaalf punten uit de eerste zeven wedstrijden weten te veroveren, maar ging afgelopen week nog fors onderuit tegen stadgenoot Manchester City (6-3). Met Everton treft Ten Hag de nummer elf van de ranglijst. De tweede club van Liverpool staat op tien punten, mar speelde een wedstrijd meer dan Manchester United. Het duel op Goodison Park begint zondag om 20.00 uur.

Lees ook: 'Uitkomst Van de Beek bij United: PL-club geïnteresseerd'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen