MVV slikt eerste nederlaag sinds september, 8 goals bij Jong Ajax

14 november 2022, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

MVV heeft na een totale off-day de eerste competitienederlaag in weken geïncasseerd. De Maastrichtse verrassing van de Keuken Kampioen Divisie kreeg op bezoek bij laagvlieger Jong FC Utrecht een enorm pak plaag te verwerken: MVV ging met 3-0 onderuit.

Derensili Sanches Fernandes opende na een kwartier de score namens de thuisploeg. Via Mees Rijkes gooide FC Utrecht he duel al kort na rust in het slot. Het betekende een einde van de lange zegereeks van MVV in de competitie. De nummer drie verloor in september voor het laatst, destijds van FC Eindhoven, en bleef sindsdien acht duels op rij ongeslagen. Daarvan boekte MVV zeven overwinningen. De achterstand op nummer twee PEC Zwolle bedraagt nu twee punten. Koploper Heracles heeft vier punten meer.

Jong Ajax

Voor de tweede week op rij heeft Jong Ajax er een doelpuntenfestijn van gemaakt. Na de 3-4 overwinning van vorige week op FC Dordrecht beleefden de Amsterdammers nu ook tegen FC Den Bosch een productieve avond. Jong Ajax scoorde zelf viermaal, maar dat was niet genoeg om puntenverlies te voorkomen. Het duel eindigde in een 4-4 remise.

De Amsterdamse beloftenploeg bleef daardoor in de middenmoot in de Eerste Divisie. Bij Ajax waren Kian Fitz-Jim, Silvano Vos en Christian Rasmussen (tweemaal) trefzeker. Nikolaj Möller (tweemaal) en Teun van Grunsven scoorden namens Den Bosch, dat nog werd geholpen na een eigen goal van Olivier Aertssen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen